Budweiser Budvar B:CRYO – unikátní pivo z Budějovického Budvaru

15.11.2014 17:51 | Zprávy

Pivovar Budějovický Budvar dnes oficiálně představil veřejnosti unikátní pivo. Budweiser Budvar B:CRYO se vyrábí patentově chráněným postupem a zakládá zcela novou pivní kategorii, která nemá ve světě obdoby.

Budweiser Budvar B:CRYO – unikátní pivo z Budějovického Budvaru
Foto: red
Popisek: Budějovický Budvar

Pivovar Budějovický Budvar uvádí na český trh převratnou novinku pod názvem Budweiser Budvar B:CRYO. Jedná se superspeciální pivo, vyráběné patentově chráněným postupem tzv. kryokoncentrací v láhvi: vymražením vody z piva vzniká SPIRIT PIVA, tedy pivo zbavené těla. Vyrábí se ze speciálního piva, které ve vhodně vytvarované láhvi po zmrznutí vytvoří heterogenní pórovitou strukturu složenou z ledu a mikroskopických kanálků, vyplněných velice silným pivem B:CRYO. Pomocí originálního narážecího zařízení je B:CRYO vytlačováno z láhve a hosté si sami čepují nápoj do sklenic.

„Touto novinkou zakládáme zcela novou pivní kategorii. Náš postup kryokoncentrace v láhvi je světově unikátní a máme jej patentově chráněný. B:CRYO představuje ucelený gastronomický systém, který přináší do restaurací nejen mimořádně zajímavé pivo, ale také originální servírovací rituál a s ním spojenou společenskou zábavu pro hosty,“ říká Ing. Adam Brož, Ph.D., sládek Budějovického Budvaru. Vývoj nového piva trval téměř 2 roky. „Primární pro nás byly samozřejmě chuťové vlastnosti B:CRYO, ale museli jsme vyvinout kromě jiného i originální výčepní zařízení a najít optimální vlastnosti láhve,“ dodává Ing. Petr Košin, Ph.D., vedoucí vývojového týmu z Budějovického Budvaru.

Budweiser Budvar B:CRYO je mimořádné silné pivo, které si konzument „vyrábí“ přímo na stole restaurace. Host si objedná vždy celou láhev piva o objemu 1,5l, ze které získá přibližně 3 -3,5 dcl B:CRYO. Po načepování má B:CRYO., stupňovitost asi 40, hořkost 60 EBC a obsah alkoholu kolem 21% obj. K dispozici bude pouze ve vybraných restauracích, které disponují vyškoleným personálem a speciálním výčepním zařízením. Do restaurací se bude dodávat v nezamražené formě.

B:CRYO je určeno pro milovníky piva – muže i ženy. Pije se ze sklenic o objemu 0,2 l na nožce. Chutná jako pivo, ale zároveň hřeje jako destilát. Pije se pomalu, při konzumaci je potřeba plným douškem zaplavit všechny chuťové receptory v ústech. Po napití přechází plná a intenzívní pivní chuť B:CRYO od nasládlosti k intenzívní hořkosti, která v závěru nabádá k dalšímu napití. Primárně se B:CRYO pije jako digestiv – velmi dobře se totiž hodí k tradičním pokrmům české kuchyně, jako jsou pečené koleno, vepřová žebra, pečená husa nebo tatarský biftek. Velmi dobře ale může kdykoliv během večera doplnit běžné čepované pivo.

Podrobné informace o B:CRYO najdete na www.budvar.cz/b-cryo

Tento článek je uzamčen

Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Kdo řídí Prahu?

Podle všeho byste měl vy, ale přijde vy, že je to spíš Hřib. Myslíte, že tu kumulaci funkcí zvládáte? Proč jste chtěl být primátor, když o vás není vůbec slyšet, za to o Hřibovi až moc? A stojíte za ním, co se týká toho, jak si jako náměstek pro dopravu vede? Vždyť je to jen chaos nebo nějaký skandá...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Licence přinesly loni svým poskytovatelům necelé čtyři miliardy korun

10:17 Český statistický úřad: Licence přinesly loni svým poskytovatelům necelé čtyři miliardy korun

V roce 2023 bylo v Česku celkem 169 subjektů, které poskytovaly dohromady 889 licencí na některou z …