ČD: O víkendu pojedou v Praze Mikulášské parní vlaky

30.11.2013 9:40

Na tuto sobotu a neděli 30. listopadu a 1. prosince připravily České dráhy ve spolupráci se SŽDC, ČD Cargo a Domem dětí a mládeže Prahy 5 tradiční Mikulášské parní vlaky.

ČD: O víkendu pojedou v Praze Mikulášské parní vlaky
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Souprava historických vozů v čele s parní lokomotivou „Šlechtična“ několikrát vyjede z nádraží v Braníku po pražských tratích: oba dva dny do Radotína a Libně, v sobotu navíc také do Holešovic a na Zličín a v neděli také do Čakovic. Sobotní jízda po Pražském Semmeringu na Zličín bude po příjezdu zpět do Braníka zakončena slavnostním ohňostrojem. Při všech jízdách projde vlakem Mikuláš s čertem.

V čele vlaku pojede parní lokomotiva řady 475.179 (Šlechtična), která poveze historickou soupravu sestavenou z vozů 2. a 3. třídy včetně bufetového vozu, ve kterém získají zájemci pamětní list a razítko. V sobotu pojede vlak do Radotína (odj. v 9:28), do Libně (odj. ve 12:00), do Holešovic (odj. ve 14:04) a po Pražském Semmeringu na Zličín (odj. v 16:34). První dva vlaky (do Radotína a Libně) pojedou ve stejných časech i v neděli, místo vlaku do Holešovic pojede ve 14:01 vlak do Čakovic a zpět. Parními vlaky bude procházet Mikuláš se svoji družinou. Všechny hodné děti dostanou od Mikuláše malý dárek. Pro ty zlobivé má čert připraveno uhlí z lokomotivy.

V Mikulášské soupravě bude řazeno celkem 12 vozů. Zájemcům, kteří ještě nemají zakoupenou místenku v předprodeji, doporučujeme zvolit nedělní jízdy nebo sobotní vlaky ve 12:00 a 14:04. Sobotní jízda v 16:34 je téměř vyprodána.

Jízdné pro dospělé osoby bude v sobotu stát 180 Kč (ve vlaku na Zličín 200 Kč), v neděli pak 160 Kč. Jízdenka pro děti od 6 do 15 let je za poloviční cenu. Místenka bude stát 20 Kč. Děti do 6 let se přepravují zdarma bez nároku na místo k sezení (místenku). Jízdenky a místenky je možné koupit v předprodeji na Masarykově nádraží (tel.: 972 246 161, denně od 8 do 18 hodin) nebo nádraží Praha-Braník (tel.: 725 859 426, pondělí až čtvrtek 7:00 – 16:20, pátek a sobota 6:00 – 18:15, neděle a svátky 6:00 – 14:55. Další informace o Mikulášských jízdách poskytnoe Krajské centrum osobní dopravy ČD Praha na e-mailech pavlik@kcod.cd.cz nebo lemberk@kcod.cd.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: České dráhy

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK ČR: Pro sídlo správy chráněné krajinné oblasti Soutok zvítězila nabídka města Lanžhot

16:46 AOPK ČR: Pro sídlo správy chráněné krajinné oblasti Soutok zvítězila nabídka města Lanžhot

Zároveň byly shromážděny nabídky vhodných míst a objektů pro umístění Domu přírody Soutoku.