ČEZ: Devátý ročník Motivačního programu Prokopa Diviše na SPŠ, SOŠ a SOU Hradec Králové

20.10.2024 13:12 | Tisková zpráva

Již devátý ročník Motivačního programu Prokopa Diviše startuje na střední škole - SPŠ, SOŠ a SOU Hradec Králové v Hradební ulici. Vítězní studenti se mohou těšit na finanční odměny. Zároveň budou oceněni i nejlepší žáci, včetně těch z prvního ročníku, kteří se zapojí do elektronické podoby motivačního programu prostřednictvím mobilní aplikace Prokop Digiš.

ČEZ: Devátý ročník Motivačního programu Prokopa Diviše na SPŠ, SOŠ a SOU Hradec Králové
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Motivační program Prokopa Diviše se zaměřuje na studenty elektro oborů vybraných středních škol napříč regiony. Mladí elektrotechnici po celý školní rok sbírají body podle toho, jak jim to jde ve škole i mimo ni, ve studentských soutěžích a dalších aktivitách nad rámec běžné školní docházky.  Hlavní motivací k dobrým studijním výsledkům je pochopitelně ocenění a peněžitá odměna (16 000, 11 000 a 7 000 Kč, dle umístění na 1. – 3. místě, a to ve třech učebních oborech a ve dvou studijních oborech.

Do motivačního programu se již podeváté zapojuje i Střední průmyslová škola, Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Hradec Králové v Hradební ulici. „Motivační program u nás poběží již devátým rokem. Za pedagogy jsme rádi, protože motivuje naše studenty k lepším výkonům a snaze mít více vědomostí i v praktických předmětech a mimoškolních aktivitách. Finanční odměna je pro žáky milým bonusem, mnozí si díky ní splní své sny,“ říká Miroslav Tobyška, ředitel školy.

Společnost ČEZ Distribuce spolupracuje se školami, které vychovávají elektro odborníky dlouhodobě. Vzájemná spolupráce je výhodná i pro naši společnost, která motivuje studenty a snaží se podporovat technické vzdělávání a „vychovat“ si budoucí kvalifikované pracovníky již během jejich studia. Motivační program Prokopa Diviše je oblíbený u studentů i pedagogů a pomáhá podpořit nadané studenty, kteří se v mnoha případech uchází o zaměstnání právě v energetice. Studenti peníze použijí například na cestování, na kurz autoškoly nebo na nákup nářadí.

Na východě Čech jsou do programu zapojeny dvě střední školy: Střední průmyslová škola, Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradební, Hradec Králové a SPŠE a VOŠ Pardubice

Skupina ČEZ různými formami dlouhodobě podporuje technické vzdělávání a motivaci žáků ke studiu technických oborů. Kromě Motivačního programu Prokopa Diviše, který byl poprvé vyhlášen ve školním roce 2016/17 například pro ně pořádá Distribuční maturitu, Jadernou maturitu či soutěž Vím proč.

Fyzik a teolog Prokop Diviš (vlastním jménem Václav Divíšek, 1698 -1765 ) zasvětil svůj vědecký život především elektřině; známý je především jeho vynález bleskosvodu. Diviš rovněž studoval vliv elektřiny na rostliny a využití pro léčbu některých nemocí.

ČEZ Distribuce, a. s. se sídlem v Děčíně, provozuje na území České republiky vedení v délce 168 533 km s 3,7 mil. odběrných míst. Společnost působí na území krajů Plzeňského, Karlovarského, Ústeckého, Středočeského, Libereckého, Královéhradeckého, Pardubického, Olomouckého, Moravskoslezského a částečně v kraji Zlínském a Vysočina. Postupnou modernizací, plánovanou rekonstrukcí zařízení distribuční soustavy a proaktivním přístupem stabilně zvyšuje a zajišťuje kvalitní a spolehlivé dodávky elektřiny a plní rostoucí požadavky zákazníků. Cílenými investicemi do distribučního zařízení je umožňován další rozvoj české ekonomiky a vytvářen prostor investorům a tím i novým pracovním místům v regionech. Více ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva



Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Ústecký kraj: Novým ředitelem Knihovny kraje bude Michal Satrapa

20:15 Ústecký kraj: Novým ředitelem Knihovny kraje bude Michal Satrapa

Rada Ústeckého kraje ve středu 16. října rozhodla, kdo bude novým ředitelem Knihovny Ústeckého kraje…