Celní správa: Celníci zasahovali u vážné nehody, automobil se zřítil z mostu

13.09.2021 19:38 | Tisková zpráva

Příslušníci celní správy jsou v některých případech u autonehod v první linii. Důvodem toho je jejich nepřetržitá služba na zpoplatněných komunikacích. Své o tom ví i kontrolní skupina z Celního úřadu pro Olomoucký kraj, která v minulých dnech u jedné takové zasahovala.

Celní správa: Celníci zasahovali u vážné nehody, automobil se zřítil z mostu
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

V úterý 7. září v dopoledních hodinách vykonávala hlídka oddělení Mobilního dohledu kontrolní činnost na dálnici D1 ve směru Kojetín – Ivanovice na Hané. Na 247 kilometru si celníci všimli viditelně poškozených kovových svodidel a zábradlí mostu, na kterém se nacházela část karosérie vozu. Po zastavení a zabezpečení místa pomocí zvláštního výstražného zařízení si celníci všimli vozidla, které se nacházelo zhruba padesát metrů pod mostem. Jednalo se o značně poškozené dodávkové vozidlo bíle barvy.

U nehody se nacházely civilní osoby, které uvedly, že telefonicky přivolaly složky IZS. Celníci tedy okamžitě seběhli pod konstrukci mostu, kde se nacházel pouze řidič, který byl při vědomí a komunikoval. Řidič byl ve vozidle zaklíněný a stěžoval si na necitlivost dolních končetin. Následně byla provedena kontrola, zda řidič viditelně nekrvácí, což se nepotvrdilo. Se zraněnou osobou tedy nebylo manipulováno. Celníci s řidičem až do příjezdu dalších složek IZS komunikovali, aby nedošlo k jeho případnému upadnutí do šoku.

V průběhu zásahu bylo také zjištěno, že vozidlo převáželo autobaterie, které se při nehodě poškodily a unikala z nich kyselina. Celníci tedy místo zabezpečili a všechny přítomné vyzvali k přesunu do bezpečného prostoru.

Osoba byla po vyproštění HZS vzhledem k vážnosti situace a špatně přístupnému terénu převezena leteckou záchrannou službou do nemocnice. Příčina nehody je nyní v šetření příslušných orgánů.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Petr Liška byl položen dotaz

Co myslíte tím tlakem pražských úřadů?

Píšete zde taky, že jste otevřený kritice, tak schválně, jsem zvědavý, co mi odpovíte. Netvrdím, že tato vláda, za kterou kopete dělá úplně vše špatně, ale kdyby si vedla dobře, jak vysvětlíte, že se většině lidí napříč regiony vede hůř a hůř, že se pro většinu z nás životní podmínky stále zhoršují?...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Primátor Prahy navštívil čtyři městské části, řešila se hlavně doprava

22:28 MHMP: Primátor Prahy navštívil čtyři městské části, řešila se hlavně doprava

Primátor Prahy Bohuslav Svoboda finišuje s návštěvami městských částí, které slíbil při svém nástupu…