Celní úřad pro Ústecký kraj: Při silniční kontrole celníci nalezli marihuanu, hašiš i pervitin

01.11.2022 18:47 | Tisková zpráva

Celníci v uplynulých dnech odhalili při běžné silniční kontrole ve dvou vozidlech více něž půl kilogramu marihuany i další drogy.

Celní úřad pro Ústecký kraj: Při silniční kontrole celníci nalezli marihuanu, hašiš i pervitin
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Hlídka mobilního dohledu ústeckých celníků zastavila kolem 18 hodiny v Litoměřicích ke kontrole modrou fábii, jejíž osádku tvořili 23letá řidička a 26letý spolujezdec. 

Anketa

Co vy a kandidatura Andreje Babiše?

hlasovalo: 27188 lidí
Během kontroly působili oba velmi klidně a na dotaz celníků převoz lihovin, cigaret či omamných a psychotropních látek vyloučili. Celníci přesto nasadili ke kontrole vozidla služebního psa na vyhledávání OPL. Ten označil batoh maskáčové barvy, ve kterém celníci objevili 14,46 g hašiše a 484,55 g sušené látky rostlinného původu v osmi různých nádobách. Spolujezdec sice uvedl, že se jedná o léčebné konopí CBD, provedený test však reagoval pozitivně na psychoaktivní látku THC.

Krátce před půlnocí si hlídka celníků vytipovala u Roudnice nad Labem ke kontrole stříbrného golfa. Celníci do kontroly vozidla zapojili opět služebního psa, který označil odkládací prostor mezi předními sedadly, kde se nacházela plechová krabička. V ní celníci nalezli marihuanu. Pes také označil řidiče i spolujezdkyni (oba ve věku 20 let). Řidič nakonec vyndal z kapsy dvě psaníčka a dívka jedno. Psaníčka obsahovala bílou krystalickou látku. Test potvrdil, že se jedná o metamfetamin, tedy pervitin. Hlídka tak u nich zajistila 33,38g marihuany a 1,3g pervitinu.

Celníci oba muže, dívku i zajištěné drogy (517,93g marihuany, 14,46g hašiše a 1,3g pervitinu) předali na místě přivolaným policistům k dalšímu šetření.

Celní správa prováděnými silničními kontrolami přispívá k zajištění bezpečnosti provozu na našich komunikacích, a to zejména zamezením jízd pod vlivem nebezpečných návykových látek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

16:13 Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

V sobotu 27. dubna vyjely vybrané turistické autobusové a vlakové linky Veřejné dopravy Královéhrade…