DPP obnoví provoz lanovky v Zoo Praha, posílí linku č. 112 a do MHD se vrátí revizoři

25.04.2020 7:34 | Zprávy

V návaznosti na uvolňování mimořádných opatření vlády ČR a otevření zoologických a botanických zahrad od pondělí 27. dubna 2020, Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) od stejného dne obnoví provoz lanové dráhy v areálu Zoo Praha. Současně s tím posílí provoz autobusové linky č. 112, vedoucí k pražské zoologické a botanické zahradě.

DPP obnoví provoz lanovky v Zoo Praha, posílí linku č. 112 a do MHD se vrátí revizoři
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

Lanovou dráhu na Petřín DPP otevře od 11. května 2020 v souladu s vládním harmonogramem uvolňování podnikatelských a dalších činností, podle kterého by od tohoto dne měly být opět otevřeny muzea, galerie, výstavní síně, zámky, hrady a skanzeny.

Muzeum MHD plánuje DPP otevřít v sobotu 13. června 2020. Dosavadní stav, během kterého muzea musela být zavřena, totiž DPP využil na nutné opravy ve vozovně Střešovice. V těchto dnech v halách vozovny aplikuje protipožární nátěr. Nicméně provoz na historické lince č. 41 DPP opět obnoví od soboty 16. května 2020.

V souvislosti s uvolňováním mimořádných opatření vlády a postupným nárůstem počtu cestujících v MHD se DPP rozhodl od pondělí 27. dubna 2020 vrátit do prostor MHD i pracovníky přepravní kontroly. DPP je doposud částečně využíval na jiné práce související s pandemií Covid-19, např. při plnění a distribuci dezinfekce, nebo jako informátory během velikonoční výměny pražců na lince C pražského metra. MHD v Praze nebyla a není bezplatná, také v době nouzového stavu či mimořádných vládních opatření mají cestující povinnost si zakoupit jízdenku nebo časový kupon.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

vyšetřovací komise

Dobrý den, vím, že ANO bylo pro vznik vyšetřovací komise od začátku. Teď se vám povedlo, ale nemyslíte, že je to už dost pozdě a hlavně já moc nechápu, k čemu vlastně taková komise je? Myslíte, že něco vyšetří kromě toho, co už víme, a to, že postup policie nebyl tak bezchybný, jak celou dobu tvrdil...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ Prodej zlevňuje pro 1,4 milionu zákazníků na produktu na dobu neurčitou, nižší ceny se promítnou do záloh automaticky

14:46 ČEZ Prodej zlevňuje pro 1,4 milionu zákazníků na produktu na dobu neurčitou, nižší ceny se promítnou do záloh automaticky

Po zlevnění plynu na dobu neurčitou na začátku června pokračuje ČEZ Prodej ve svém avizovaném letním…