Dřevo Vojenských lesů a statků ČR míří na EXPO 2025 do Japonska

27.08.2024 22:03 | Tisková zpráva

Český pavilon na světové výstavě EXPO 2025 v Ósace bude mimo jiné zbudovaný ze dřeva, dodaného státními podniky Vojenské lesy a statky ČR, Lesy ČR a Krkonošským národním parkem. Podobu pavilonu na agrosalonu Země živitelka v Českých Budějovicích představili zástupci české vlády a generální komisař české účasti na EXPO 2025.

Dřevo Vojenských lesů a statků ČR míří na EXPO 2025 do Japonska
Foto: vls.cz
Popisek: Vojenské lesy a statky ČR, s. p. - logo

Vojenské lesy a statky ČR, s. p., dodají ze svého na 400 kubíků dřeva. To při zahájení akce Země živitelka uvedla ministryně obrany Jana Černochová.

„Ministerstvo obrany daruje prostřednictvím svého podniku Vojenské lesy a statky 400 krychlových metrů kvalitní smrkové kulatiny na výstavbu reprezentačního pavilonu České republiky na světové výstavě EXPO 2025 v japonské Ósace. Toto dřevo v hodnotě přes 1,2 milionu korun bude dodáno z vojenského prostoru Boletice, který se nachází v Jihočeském kraji. Věřím, že i díky tomu bude stejně jako v minulosti naše národní expozice v příštím roce patřit mezi ty nejoblíbenější a nejoriginálnější,“ popsala ministryně obrany Jana Černochová.

Na dodávce dřeva se kromě ministerstva obrany podílí i ministerstvo zemědělství a ministerstvo životního prostředí. EXPO se uskuteční od dubna do října 2025 v japonském městě Ósaka, v regionu Kansai, pořadatelé očekávají návštěvnost kolem 30 milionů lidí.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Veronika Vrecionová byl položen dotaz

Myslíte, že válka mezi Ruskem a Ukrajinou nemůže skončit mírem?

Ale jak jinak skončí? Nemyslíte, že je naivní si nalhávat, že Ukrajina může Rusko porazit? Kdyby to bylo možné, už by to udělala. Myslím, že větší od dalších států pomoci se Ukrajině už nedostane, spíš bohužel naopak. Vy sice tvrdíte, že vidina míru je falešná, ale třeba i prezident Pavel už mluví o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: Handicapovaní lyžaři mají nový automobil

7:31 Nadace ČEZ: Handicapovaní lyžaři mají nový automobil

Centrum handicapovaných lyžařů, které se věnuje lyžování lidí s různým typem zdravotního znevýhodněn…