Frekventovanou lesní cestu opravily na hranicích s Rakouskem Lesy ČR

19.06.2024 22:03 | Tisková zpráva

Lesní cestu Celní na hraničním přechodu Chlum u Třeboně/Schlag opravily na jihu Čech Lesy České republiky za 487 tisíc korun, a to počátkem června během pouhých tří dnů. Patří k turisticky i cyklisticky oblíbeným.

Frekventovanou lesní cestu opravily na hranicích s Rakouskem Lesy ČR
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR - logo

„Na obnovu lesní infrastruktury v celé zemi jsme letos, stejně jako v předchozím roce, vyčlenili v rozpočtu miliardu korun. Přednost mají páteřní komunikace důležité při lesnickém provozu, ale i frekventované trasy vyhledávané návštěvníky i místními obyvateli,“ uvedl generální ředitel Lesů ČR Dalibor Šafařík.

Nový asfaltový povrch přeshraniční lesní cesty Celní na Třeboňsku s dvojitým penetračním nátěrem se zadrcením výplňovým kamenivem a obnovenými krajnicemi určitě kromě lesníků ocení i Češi, pracující v Rakousku, nebo rakouští zemědělci, hospodařící v Česku. Stejně tak turisté, protože po ní vede žlutě značená turistická trasa, a cyklisti jedoucí po „Trase Partnerství“ č. 1014 z Jindřichova Hradce do rakouského Litschau. Motorová vozidla ale na ní podle zákona vjet ani stát bez povolení nesmějí.

Lesy ČR v roce 2023 opravily na jihu Čech 195 lesních cest za 187 milionů korun a letos počítají s obnovou 182 cest v předpokládané hodnotě 180 milionů korun.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Chápete, jak někdo může ještě dnes kandidovat za STAN?

Už ten název je zavádějící. Starostové jsou ve všech stranách. Nedůvěruhodní, vedou občany do stoupy. Místo vládnutí vyvěšují na budovách jakési divné vlajky s umrlčím pytel. Co více dodat. Bylo by toho mnoho.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP si vybral nové uniformy a začal je testovat v běžném provozu

11:27 DPP si vybral nové uniformy a začal je testovat v běžném provozu

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) si na základě soutěže na nové stejnokroje vybral jejich finální d…