Hospodářská komora: Prodej byznys centra Freyova schválen

27.11.2013 18:33

Představenstvo Hospodářské komory České republiky (HK ČR) dnes na řádném zasedání schválilo prodej nemovitého majetku své dceřiné společnosti.

Hospodářská komora: Prodej byznys centra Freyova schválen
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

Stejně tak jako některé veřejnoprávní instituce a podnikatelské subjekty v posledních letech i HK ČR prodejem nemovitého majetku své dceřiné společnosti zvolila cestu restrukturalizace a optimalizace provozních nákladů. Stalo se tak na základě externích a interních analýz uskutečněných v průběhu tohoto roku, ze kterých varianta zahrnující prodej nemovitého majetku vyšla jako nejlepší řešení.

V rámci celé transakce proběhne ze strany investora následná celková rekonstrukce a modernizace sídla HK ČR, ve kterém se Komora stane kotevním nájemcem.

Díky výše uvedenému dojde k úspoře nemalých finančních prostředků HK ČR v rámci jejího hospodaření. Ušetřené prostředky budou realokovány pro hlavní činnost HK ČR, tedy na podporu podnikatelského prostředí.

Hospodářská komora České republiky zastupuje podnikatelskou veřejnost na základě zákona č. 301/1992 Sb. o Hospodářské komoře ČR a Agrární komoře ČR. Hlavním posláním Hospodářské komory ČR je vytvářet příležitosti pro podnikání, prosazovat a podporovat opatření, která přispívají k rozvoji podnikání v ČR a tím i k celkové ekonomické stabilitě státu. Hospodářská komora České republiky je povinným připomínkovým místem podnikatelské legislativy a chrání zájmy svých členů sdružujících se prostřednictvím sítě regionálních komor a začleněných živnostenských společenstev.  HK ČR sdružuje téměř 14 000 členů (fyzických i právnických osob podnikajících v ČR) organizovaných v 61 regionálních komorách a 86 oborových asociacích HK ČR. Více na www.komora.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komora.cz

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…