Investor Roček: Hledáme hladovost po úspěchu

24.10.2024 9:00 | Komerční článek

Z Výstaviště Letňany (PVA Expo Praha) se nabízí další z rozhovorů, který natočila ČTK Connect ve spolupráci se holdingem Czechoslovak Group (CSG). Hostem je Vojta Roček, partner investičního fondu Presto Ventures a spoluzakladatel fondu Presto Tech Horizons, který vznikl ve spolupráci právě s CSG.

Investor Roček: Hledáme hladovost po úspěchu
Foto: CSG
Popisek: Nové logo Czechoslovak Group

Vojta Roček připomíná, že jde o jeden z největších fondů svého typu, rozhodně ve střední a východní Evropě. "Nejzajímavější na něm je, že je financován z privátních peněz, tudíž že nemá žádné limity v tom, co může investovat. To je v dnešní době velmi zajímavé a umožňuje nám kombinovat a dělat investice, které ostatní třeba nemůžou,“ vysvětluje Roček. Zmíněnou velikostí myslí "palebnou sílu“ 150 milionů eur.

Spolu s CSG má Presto Tech Horizons v úmyslu investovat po dobu tří let, průměrná velikost investice se má pohybovat mezi půl milionem a dvěma miliony eur. "Máme opravdu hodně startupů, které můžeme zainvestovat a pomoci jim být významným hráčem na trhu,“ líčí Roček, který tak přibližuje hlavní cílovou skupinu pro investice fondu.

"Existují stovky startupů, které se nějakým způsobem dotýkají obraného průmyslu, a chtějí být financovány, aby se stali dalšími takzvanými jednorožci. Tedy firmou, která dosáhla tržní kapitalizace nad jednu miliardu eur. A tyto chodí za námi a za CSG. Vedu investiční tým analytiků, kteří mají právě tohoto na starosti a kteří počítají, které z těch budoucích jednorožců máme zainvestovat dnes. Hledám nějakou hladovost po úspěchu, která je spojena s podnikatelským konceptem.“

Spojení s Czechoslovak Group, o němž psala některá média jako o "nečekaném“, považuje Roček za logické. "Jako Presto Ventures jsme šli tímto směrem docela dlouho. Dělali B2B a věděli jsme, že chceme jít směrem k hardwaru, k tvrdším technologiím a viděli jsme důležitost obrany v 21. století. A s CSG jsme se potkali v prostoru, který sdílíme, a v touze rychle růst a dobýt i jiné trhy, než jsou jenom ty, na kterých jsme dneska,“ říká podnikatel. Ambicí je působit jak v západní Evropě, tak ve všech zemí NATO a spojenců aliance. "To znamená třeba v Americe, ale i v Izraeli,“ upřesňuje Roček.

Tento článek je uzamčen

Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Martin Kupka byl položen dotaz

digitalizace

Chcete vyhlásit nové výběrové řízení na digitalizaci stavebního zákona, ale nějak jste zapomněl říct, kdo bude platit tu předchozí?? A protože to byl průšvih celé vlády, měla by to i zaplatit. Třeba z těch 6,9 % co dostane přidáno. Rozhodně by to bylo čestné nemyslíte, jestli víte co to je ?? Děkuj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda schválila další pomoc s obnovou území, postižených povodní

10:17 Úřad vlády: Vláda schválila další pomoc s obnovou území, postižených povodní

Vláda Petra Fialy chce v příštím roce vydat na podporované zdroje energie jen 8,5 miliardy korun. Na…