Investor Roček: Hledáme hladovost po úspěchu

24.10.2024 9:00 | Komerční článek

Z Výstaviště Letňany (PVA Expo Praha) se nabízí další z rozhovorů, který natočila ČTK Connect ve spolupráci se holdingem Czechoslovak Group (CSG). Hostem je Vojta Roček, partner investičního fondu Presto Ventures a spoluzakladatel fondu Presto Tech Horizons, který vznikl ve spolupráci právě s CSG.

Investor Roček: Hledáme hladovost po úspěchu
Foto: CSG
Popisek: Nové logo Czechoslovak Group

Vojta Roček připomíná, že jde o jeden z největších fondů svého typu, rozhodně ve střední a východní Evropě. "Nejzajímavější na něm je, že je financován z privátních peněz, tudíž že nemá žádné limity v tom, co může investovat. To je v dnešní době velmi zajímavé a umožňuje nám kombinovat a dělat investice, které ostatní třeba nemůžou,“ vysvětluje Roček. Zmíněnou velikostí myslí "palebnou sílu“ 150 milionů eur.

Spolu s CSG má Presto Tech Horizons v úmyslu investovat po dobu tří let, průměrná velikost investice se má pohybovat mezi půl milionem a dvěma miliony eur. "Máme opravdu hodně startupů, které můžeme zainvestovat a pomoci jim být významným hráčem na trhu,“ líčí Roček, který tak přibližuje hlavní cílovou skupinu pro investice fondu.

"Existují stovky startupů, které se nějakým způsobem dotýkají obraného průmyslu, a chtějí být financovány, aby se stali dalšími takzvanými jednorožci. Tedy firmou, která dosáhla tržní kapitalizace nad jednu miliardu eur. A tyto chodí za námi a za CSG. Vedu investiční tým analytiků, kteří mají právě tohoto na starosti a kteří počítají, které z těch budoucích jednorožců máme zainvestovat dnes. Hledám nějakou hladovost po úspěchu, která je spojena s podnikatelským konceptem.“

Spojení s Czechoslovak Group, o němž psala některá média jako o "nečekaném“, považuje Roček za logické. "Jako Presto Ventures jsme šli tímto směrem docela dlouho. Dělali B2B a věděli jsme, že chceme jít směrem k hardwaru, k tvrdším technologiím a viděli jsme důležitost obrany v 21. století. A s CSG jsme se potkali v prostoru, který sdílíme, a v touze rychle růst a dobýt i jiné trhy, než jsou jenom ty, na kterých jsme dneska,“ říká podnikatel. Ambicí je působit jak v západní Evropě, tak ve všech zemí NATO a spojenců aliance. "To znamená třeba v Americe, ale i v Izraeli,“ upřesňuje Roček.

Tento článek je uzamčen

Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Renáta Zajíčková byl položen dotaz

Vaše platy a náhrady

Dobrý den, mám toho na srdci více. Jednak nechápu, proč by měli politici brát tak vysoké platy? Podle mě by byl adekvátní maximálně tak dvojnásobek průměrné mzdy, možná byste se pak i víc snažili, aby mzda lidí rostla. Taky nechápu, proč by se měl neustále zvyšovat? Proč ne třeba jednou za 5 let o n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

ČEZ: Za rok provozu dodal Temelín do Českých Budějovic 663 tisíc gigajoulů tepla

11:49 ČEZ: Za rok provozu dodal Temelín do Českých Budějovic 663 tisíc gigajoulů tepla

Za prvních dvanáct měsíců provozu horkovodu dodala Jaderná elektrárna Temelín do Českých Budějovic 6…