„Festival doslova nabitý bohatým programem a skvělou gastronomií, nabídne ochutnávky vybraných pokrmů a delikates z celého světa. Přesto mezi nimi určitě nezapadnou ani regionální potraviny, z nichž ty nejlepší získají známku Chutná hezky. Jihočesky. Výsledky jedenáctého ročníku stejnojmenné soutěže, pořádané Regionální agrární komorou Jihočeského kraje (RAK JČ), zde budou vyhlášeny v sobotu 6. května odpoledne,“ uvedl ředitel Jihočeské centrály cestovního ruchu (JCCR) Jaromír Polášek.
Manažer marketingu JCCR Ondřej Flemr v této souvislosti připomněl, že Bosch Fresh festival v areálu výstaviště bude veřejnosti přístupný v sobotu 6. května od 10 do 20 hodin a v neděli 7. května pak od 10 do 17 hodin.
„Do letošního ročníku soutěže (Chutná hezky. Jihočesky) se přihlásily téměř čtyři desítky výrobců se 122 produkty rozřazenými do jedenácti kategorií. Největší šanci získat známku kvality mají potraviny zrozené z maximálního podílu jihočeských surovin, výrobky lahodící oku, čichovým i chuťovým buňkám. Také název a obal výrobku vyjadřující regionální příslušnost přinášejí bodové zvýhodnění při poměřování s konvenčními potravinářskými produkty. Jednou z podmínek přijetí potravin a nápojů do soutěže CHJ je jejich aktuální dostupnost v maloobchodě nebo v přímém prodeji,“ konstatovala ředitelka RAK JČ Hana Šťastná.
V rámci programu Bosch Fresh festivalu bude i letos připraveno hned několik pódií, z nichž dominantní je hlavní cooking stage s živými kulinářskými show vyhlášených kuchařských es, jako je například Zdeněk Pohlreich a další. Na ni navazuje velmi oblíbená interaktivní workshop stage, grill stage s celodením grilováním a workshopy nebo pódium, které se bude věnovat kávě - Coffee stage.
„Kromě skvělé podívané můžou návštěvníci po celou dobu konání festivalu ochutnávat menu TOP restaurací jihočeského regionu a v soutěži si zvolit tu nejlepší z nich. O vybrané lahůdky, ať už regionální nebo světové kuchyně, není v regionu nouze, proto rozhodně bude z čeho vybírat. O vítězi pak rozhodnou jak hlasy veřejnosti, tak odborné poroty,“ řekl Petr Jirásek z pořadatelské společnosti Pigs Production.
O netradiční pohlazení chuťových pohárků se postará zážitková gastronomie, jako například molekulární a extrémní catering nebo entomofágie neboli hmyz na talíři. A zajímavým bodem letošního ročníku bude i objevování různých světových kuchyní a specialit.
„V minulých letech jsme si všimli velkého zájmu lidí o vše, co souvisí se zahraniční gastronomií. Proto jsme se rozhodli pojmout letošní ročník jako takovou malou cestu napříč kulinářským světem. Návštěvníci tak mohou ochutnat kuchyni indickou, vietnamskou, americkou, francouzskou, středomořskou a další,“ zdůraznil Jirásek.
Pro milovníky lahodných moků, jako jsou víno a pivo, budou připraveny ochutnávky z české i zahraniční produkce nejlepších vinařství a představí se známé i menší, či rodinné pivovary.
Více informací lze nalézt na webových stránkách ZDE.
Jihočeská centrála cestovního ruchu je příspěvkovou organizací zřizovanou Jihočeským krajem, která využívá dotace, příspěvky a granty z nejrůznějších zdrojů na podporu cestovního ruchu, s jejichž pomocí vytváří produkty cestovního ruchu, rozvíjí turistickou infrastrukturu, kulturu v regionu a spolupráci s příhraničními regiony Horního a Dolního Rakouska a Bavorska. JCCR prezentuje region na domácích výstavách a veletrzích cestovního ruchu, provozuje oficiální Informační systém cestovního ruchu Jihočeského kraje a neustále ho rozšiřuje o aktuální data. Hlavním cílem JCCR je realizace projektů zaměřených na rozvoj cestovního ruchu v regionu a prezentaci regionu jako turisticky atraktivní destinace.
Tento článek je uzamčen
Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva