Jičínský ÚZSVM převedl obcím zdarma pozemky v turistických lokalitách

16.10.2022 22:30 | Tisková zpráva

ÚZSVM v Jičíně převedl ve veřejném zájmu zdarma obci Úhlejov pozemky pod místními silnicemi a Královéhradeckému kraji pozemky u Prachovských.

Jičínský ÚZSVM převedl obcím zdarma pozemky v turistických lokalitách
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Předmětem prvního převodu byl 99 m2 rozlehlý částečně zpevněný a částečně zatravněný pozemek v Úhlejově, Podle vyjádření silničního správního úřadu je veden jako místní komunikace IV. třídy. Travnatá část je veřejným prostranstvím. Převod na Úhlejov od státu proběhl ve veřejném zájmu bezúplatně.

Anketa

Jste ještě schopni zajistit si dostatek kvalitního jídla?

16%
hlasovalo: 16316 lidí

Obec Úhlejov v této části plánuje v návaznosti na blízký potok Trotinka obnovit přechodovou lávku, která tu dříve sloužila pro pěší a cykloturistiku. Oblast je turisticky hojně navštěvovaná a obcí již prochází jedna konkrétní cyklotrasa, která vede přes Hořice - Miletín - Úhlejov - Třebihošt - Zvičina - Horní Brusnice - Mostek - Debrné.

Stát nabyl vlastnické právo k pozemku na základě Ústavy 9. května z roku 1948. ÚZSVM pak příslušelo hospodařit s tímto majetkem na základě souhlasného prohlášení uzavřeného se Státním pozemkovým úřadem .

Další převod jičínského ÚZSVM se týkal předání spoluvlastnického podílu ke dvěma parcelám v obci Holín Královéhradeckému kraji. Oba pozemky leží v CHKO Český ráj a v ochranném pásmu zvláště chráněného území přírodní rezervace Prachovské skály. Zároveň je převáděný majetek evidován jako kulturní památka (hradiště Prachov). Ministerstvo kultury udělilo tomuto převodu schvalovací doložku.

Na pozemcích je silnice patřící právě kraji a převodem se tedy sjednotilo vlastnictví daných ploch a daných silnic – i tyto pozemky byly proto ve veřejném zájmu převedeny bezúplatně.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…