„Přehlednější a výrazně jednodušší metodika pomůže především malým výrobcům, pro které bylo doposud obtížné značku Klasa získat. Přitom jim může výrazně pomoci v propagaci, jde o nejznámější značku kvalitních potravin v České republice,“ řekl ministr zemědělství Marian Jurečka.
Od 1. února, kdy začne platit nová metodika pro udělování Klasy, už nebudou výrobci muset dokládat certifikát systému managementu jakosti (prokazující kvalitu firemních procesů, poskytovaných služeb i nabízených výrobků) nebo bezpečnosti potravin. Benevolentnější budou i pravidla pro předkládané laboratorní protokoly z akreditovaných laboratoří.
„Zatímco doposud nesměly být protokoly starší 3 měsíců a u masných výrobků dokonce 1,5 měsíce, nově se tato doba prodlužuje až na 4 měsíce. Sníží se i celková administrativa, místo současných čtyř formulářů postačí nově žadatelům vyplnit jen dva,“ uvedl ministr Jurečka.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva