Kraj Vysočina na jaře zmodernizuje poslední dva úseky silničního tahu mezi Jihlavou a Pelhřimovem

05.10.2018 13:17 | Zprávy

Na trase Jihlava – Pelhřimov v třicetikilometrové trase silnice II/602 zbývá modernizovat cca 4,2 km. Dva úseky Dušejov – Hubenov a Olešná – Strměchy je Kraj Vysočina připraven začít rekonstruovat hned z jara příštího roku. „Během zimy bude jasné, která firma se prací ujme, ještě před letošními Vánocemi musí Kraj Vysočina stihnout podat žádost na spolufinancování těchto rekonstrukcí z fondů EU,“ uvedl hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek.

Kraj Vysočina na jaře zmodernizuje poslední dva úseky silničního tahu mezi Jihlavou a Pelhřimovem
Foto: kr-vysocina.cz
Popisek: Kraj Vysočina - logo

Úsek silnice II/602 mezi Dušejovem a obcí Hubenov o délce cca 1,7 km bude upraven, až na výjimky v mírném narovnání ostrých zatáček, ve stávající trase. Po celou dobu rekonstrukce této části bude u odbočky na Ježenou vybudována náhradní panelová komunikace tak, aby mohl být nahrazen novým stávající propustek.

Úsek silnice II/602 mezi Olešnou a obcí Strměchy v délce 2,5 km bude stejně jako první úsek modernizován bez úplného uzavření komunikace, průjezdný bude kyvadlově, řízený semaforem. Charakter prací si však vyžádá vyloučení nákladní dopravy, pro kterou budou včas stanoveny náhradní trasy. Projekt počítá s kompletní rekonstrukcí silnice včetně podkladových vrstev. Šířka komunikace umožní přidat za Olešnou ve směru na Jihlavu předjížděcí pruh, tzn. pro oba úseky platí rozšíření na kategorii S 9,5 tj. se zpevněním vozovky v šířce 8,5 m, vyjma právě krátkého úseku za Olešnou, kde budou ve směru na Jihlavu dva jízdní pruhy.

Obě stavby začnou začátkem jara 2019, jejich dokončení se předpokládá v říjnu 2019. Cena díla bude známa po uzavření veřejné zakázky, Kraj Vysočina má zájem obě akce spolufinancovat z EU fondů.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jan Lipavský byl položen dotaz

Peníze a kariéra jsou pro vás evidentně na prvním místě

Jestli máte takový problém s tím být Pirát, proč jste stranu neopustil dřív, než se jí přestalo dařit? Možná teď zůstanete dál ministr, možná si pak vysloužíte nějaký dobrý flek, ale to je vám jedno, jak jste se zachoval jako člověk? Bartoš vás kdysi bránil a zastával se vás a co jste udělal vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Do zákaznických center zavítá ČEZ Akademie a poradí s úsporami energií

16:14 ČEZ: Do zákaznických center zavítá ČEZ Akademie a poradí s úsporami energií

Asi každý řeší otázku, jak ušetřit za energie. Zastavte se za námi do Zákaznického centra a my vám v…