„Rekonstrukcí konkrétně prošel celý provozní úsek kuchyně ve druhém patře stávajícího stravovacího objektu. Kromě stavebních úprav jsme prostory vybavili nejnovějšími gastrotechnologiemi a zmodernizovali jsme přípravnu, chladírnu a výdejnu jídel. Důraz jsme také kladli na vysoké hygienické standardy a energetickou úsporu. Pro nemocnici jsme zajistili možnost vaření podle nejnovějších gastronomických trendů pro přípravu kvalitní stravy, která zachovává výživové hodnoty a chuť potravin. Věříme, že to ocení nejen pacienti, ale i zaměstnanci trutnovské nemocnice. Celá investice vyšla na 36 milionů korun bez DPH a hradili jsme ji z krajského rozpočtu,“ řekl první náměstek hejtmana Pavel Bulíček, odpovědný za krajské investice.
Rekonstrukci stravovacího objektu kraj zahájil v červnu letošního roku. Stavební práce zahrnovaly opravy střechy, úpravy vnitřní dispozice a technického zařízení budovy jako je kanalizace, rozvody vody, elektroinstalace, vzduchotechniky a ústředního topení. V prvním podlaží, kde se mimo jiné nachází sklady potravin, hrubé přípravny, kanceláře, úklidové prostory stavbaři zachovali původní stav, zhotovili nové rozvody a umožnili zásobování kuchyně pomocí nákladní rampy a třech obslužných výtahů. Celkovou rekonstrukcí prošlo druhé podlaží, ve kterém se nachází čisté přípravny, přípravny studené a teplé kuchyně, hlavní produkční varna, varna pro dietní kuchyni, úsek šokového zchlazování jídel, umývárny provozního nádobí a přepravních vozíků a termoportů pro přepravu jídel.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva