Květinová Flora Olomouc se vrací s podtitulem Květy a světy

16.04.2022 7:34 | Tisková zpráva

Řádově desítky tisíc květin budou od 21. do 24. dubna k vidění v areálu Výstaviště Flora Olomouc na květinové a zahradnické výstavě Flora Olomouc 2022. Největší svátek květin se letos koná po dvouleté odmlce. Jeho hlavní expozice v pavilonu A nese název Květy a světy, znázorňuje koloběh života.

Květinová Flora Olomouc se vrací s podtitulem Květy a světy
Foto: flora-ol.cz
Popisek: Výstaviště Flora Olomouc - logo

Součástí bohatého programu je i prezentace Českého zahrádkářského svazu anebo – v evropském měřítku ojedinělá – výstava vzácných stovky let starých bonsají či oblíbené zahradnické trhy.

„Je skvělé, že po dvou letech máme možnost uspořádat na jaře velkou květinovou výstavu. Hlavním tématem, které vyjadřuje vizuál výstavy a jež bude ztvárněno v hlavní expozici, je koloběh života. A to konkrétně u rostliny od jejího zrodu přes kvetení až po zánik. I předváděcí akce našich předních floristů budou s tímto tématem v souladu,“ uvedla Eva Fuglíčková, ředitelka Výstaviště Flora Olomouc.

Středobodem výstavy bude již tradičně hlavní expozice v pavilonu A. Její podobu mají letos na starost respektované architektky z olomouckého architektonického a design studia mimokolektiv spolu se známým floristou Tamásem Víghem, jenž do expozice vloží mimo jiné i méně známé exotické rostliny anebo vzácné orchideje.

V pavilonu A se návštěvníci mohou těšit i na speciální večerní prohlídku nasvícené hlavní expozice. Začíná v pátek 22. dubna ve 20 hodin, její součástí je také módní přehlídka Czech Fashion Night či koncert dámského smyčcového kvarteta Beladona Quartet. I díky tomu půjde o exkluzivní zážitek.

Cenově zvýhodněné online vstupenky na večerní prohlídku jsou už k dispozici na webu Výstaviště Flora. V prodeji je zde i samostatné vstupné na výstavu a také výhodný balíček, jenž obsahuje jak vstupenku na večerní prohlídku, tak na celou výstavu.

V hlavním pavilonu návštěvníci najdou také prezentaci zahradnických a uměleckých škol či expozici Českého zahrádkářského svazu (ČZS) pojmenovanou Z minulosti do budoucnosti.

Jejím autorem je florista Zdeněk Kupilík, bude věnována letošnímu 65. výročí ČZS. Jedním z hlavních témat expozice je budoucí podoba zahrádkářských kolonií, její součástí bude také oblíbená pěstitelská poradna a prezentace vinařů.

Dohromady pak díky práci floristů a také zahradníků z olomouckého výstaviště budou při výstavě Flora Olomouc 2022 ve vnitřních expozicích a na upravených venkovních záhonech k vidění řádově desítky tisíc pestrobarevných květin.

Souhrnné informace:
Flora Olomouc 2022
Termín: čtvrtek 21. až neděle 24. dubna 2022
Místo: Výstaviště Flora Olomouc
Čas konání:
- čtvrtek - sobota 9:00 - 18:00
- neděle 9:00 - 17:00
Základní vstupné: 170 Kč na místě, online zvýhodněné: 157 Kč
Aktuální informace a prodej vstupenek ZDE
FB událost ZDE

Základní rozdělení expozic:
Pavilon A: Květy a světy - hlavní expozice Wolkerova 37/17, 779 00 Olomouc, více informací ZDE
Přístavba pavilon A přízemí: Z minulosti do budoucnosti – expozice ČZS
Přístavba pavilon A patro: Prezentace odborných škol – expozice zahradnických a uměleckých škol
Galerie pavilon A: Rostliny kolem nás – expozice květin, skalniček, sukulentů, kaktusů i masožravých rostlin
Pavilon E: Tradice s fantazií - výstava bonsají
Oranžerie: Květy v umění – výstava fotografií a floristická výzdoba
Pavilon H:Návrat ke kořenům – prezentace členů Asociace soukromého zemědělství ČR
Venkovní areál výstaviště a pavilon G: Zahradnické trhy
Areál Samba: doprovodný program

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Antonín Seďa byl položen dotaz

Sobotka lhal v TV Nova, vyhodíte ho z ČSSD?

Dnes 26.5.2017 cca ve 20:10 hod. sdělil Sobotka národu, že na rozdíl od Prezidenta jednal podle pravidel. Zamlčel ale skutečnost, že porušil Koaliční smlouvu. Před půl rokem neodvolání Hermana odůvodnil právě touto smlouvou. Lhal tedy tehdy nebo dnes. Vyvodí z toho Vaše strana už konečně nějaký důsl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Prázdninová návštěvnost Temelína meziročně vzrostla

20:11 ČEZ: Prázdninová návštěvnost Temelína meziročně vzrostla

Přesně 14 610 návštěvníků zavítalo o prázdninách do Infocentra Jaderné elektrárny Temelín. Je to o t…