Lesy ČR: Den za obnovu lesa je už podzimní tradicí, přijďte

19.09.2022 20:29 | Tisková zpráva

Třetí ročník úspěšné celostátní lesnické akce pro veřejnost, Den za obnovu lesa, pořádají Lesy České republiky v sobotu 15. října na 13 místech v zemi, tedy ve všech krajích. Účastníky čeká práce i zábava pro celou rodinu.

Lesy ČR: Den za obnovu lesa je už podzimní tradicí, přijďte
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

Loňského „Dne“ se zúčastnilo třináct tisíc lidí, kteří vysadili téměř 70 tisíc sazenic. I letos se může každý podle svých sil podílet na obnově lesa, pomoci s úklidem klestu nebo opravou oplocenek a dalšími lesnickými pracemi. Na mnoha místech bude k vidění sběr semen ze stojících stromů, měření dřeva, práce s koňmi v lese a lesnická technika v akci.

Letošní houbařské úspěchy jistě přivedou řadu lidí do mykologické poradny a další rádi, tak jako v jiných letech, ochutnají regionální speciality.

„Říká se do třetice všeho dobrého, takže věřím, že se letošní ročník vydaří stejně jako ty předchozí,“ uvedl pověřený generální ředitel Lesů ČR Jiří Groda.

Více se o programu na konkrétních místech dozvíte zde: Sázíme lesy nové generace (ZDE) a také zde: Klub nového lesa (ZDE).

A jedno doporučení: Pokud budete chtít sázet, nezapomeňte si vhodné oblečení, pracovní rukavice a pevnou obuv.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…