Lesy ČR: Miniseriál Kořeny lesa poprvé už dnes v České televizi

03.06.2024 16:08 | Tisková zpráva

Kořeny lesa, tak se nazývá nový miniseriál, jehož první díl uvede České televize právě dnes, tedy 3. června v 17.54 hodin na ČT1. Vznikl ve spolupráci s Lesy České republiky.

Lesy ČR: Miniseriál Kořeny lesa poprvé už dnes v České televizi
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR - logo

Oblíbený moderátor Vladimír Kořen natočil čtyřicet dvouminutových dílů, ve kterých seznamuje se zajímavostmi české přírody, a zvláště lesů.

„Lesy patří do českého srdce. Je to část přírody, kterou vnímáme velmi citlivě. S kamerou jsme vyrazili na jedinečná místa v celé republice. Od vzácných tisin na břehu Berounky po lužní lesy na soutoku Moravy a Dyje. Všímali jsme si také různých typů hospodaření, které se snaží skloubit tři důležité roviny. Přirozeně ekonomiku na jedné straně, péči o druhově bohatou přírodu na straně druhé. Třetí rovina teď trápí lesníky asi nejvíc: stálost lesa v rozkolísaném podnebí. Lesníci velmi silně pociťují dopady změn klimatu. Od orkánů či tornád přes kůrovcové sucho po bleskové povodně. Lesní hospodáři mají les rádi a hledají cesty, jak udržet všechny tři roviny v rovnováze. I kvůli tomu se české lesy výrazně mění. Od jednoho druhu k pestrosti,“ říká.

Podle generálního ředitele Lesů ČR Dalibora Šafaříka mají diváci skvělou příležitost seznámit se s tím, proč a jak lesníci hospodaří. „Na jednotlivé díly se moc těším a doufám, že se budou líbit. Jsem zvědavý i na reakce,“ dodává.

ČT1 uvede premiéry dílů každý všední den od 17 do 18 hodin, a to až do konce června. Reprízovat se budou večer na programu ČT2. Přes prázdniny seriál z obrazovek zmizí a vrátí se v říjnu.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Antonín Seďa byl položen dotaz

Sobotka lhal v TV Nova, vyhodíte ho z ČSSD?

Dnes 26.5.2017 cca ve 20:10 hod. sdělil Sobotka národu, že na rozdíl od Prezidenta jednal podle pravidel. Zamlčel ale skutečnost, že porušil Koaliční smlouvu. Před půl rokem neodvolání Hermana odůvodnil právě touto smlouvou. Lhal tedy tehdy nebo dnes. Vyvodí z toho Vaše strana už konečně nějaký důsl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Prázdninová návštěvnost Temelína meziročně vzrostla

20:11 ČEZ: Prázdninová návštěvnost Temelína meziročně vzrostla

Přesně 14 610 návštěvníků zavítalo o prázdninách do Infocentra Jaderné elektrárny Temelín. Je to o t…