Letiště Praha získalo ocenění Routes World Award za spolupráci s aerolinkami

13.10.2024 11:27 | Tisková zpráva

Letecký obchod Letiště Praha získal prestižní ocenění Routes World Award 2024 v kategorii letišť od 10 do 20 milionů odbavených cestujících za rok. Ocenění reflektuje výsledky letiště v oblasti rozvoje leteckých spojení, marketingovou podporu a celkovou spolupráci letiště s leteckými dopravci. V závěrečném hlasování leteckých společností pražské letiště ve své kategorii předčilo mezinárodní letiště z Calgary, Hamburku, Edinburghu a Budapešti.

Letiště Praha získalo ocenění Routes World Award za spolupráci s aerolinkami
Foto: Archiv
Popisek: Letiště Praha - logo

„Velice si vážíme toho, že naši partneři ze segmentu leteckých společností oceňují naše pracovní nasazení a výsledky, a jsem nesmírně hrdý na celý tým Rozvoje leteckého obchodu Letiště Praha, který se o tento nádherný úspěch zasloužil. Stojí za ním mnoho kvalitně odvedené práce. Během tohoto roku se nám podařilo ve spolupráci s leteckými dopravci zajistit spojení do více než 170 destinací. Za posledních 12 měsíců jsme rozšířili nabídku o 14 nových leteckých společností a uvedli do provozu 58 nových linek. Díky pokračující velmi dobré spolupráci s dopravci se na více než 40 trasách podařilo navýšit frekvence letů. Výsledkem je pak bezmála 30% meziroční nárůst odbavených cestujících za sledované období,“ říká Jiří Vyskoč, výkonný ředitel Rozvoje leteckého obchodu Letiště Praha.

Anketa

Jakou měsíční apanáž by měla dostávat manželka prezidenta České republiky?

96%
0%
hlasovalo: 15727 lidí

Toto ocenění však nevnímáme pouze jako potvrzení vlastních úspěchů, ale zejména jako motivaci, abychom i nadále budovali důležitá strategická partnerství. Velké poděkování tak patří všem našim partnerům z řad aerolinek, kteří pro nás hlasovali,“ dodává Jiří Vyskoč.

První místo v kategorii letišť, která za rok odbaví od 10 do 20 milionů cestujících, přiřkla pražskému letišti odborná porota, složená ze zástupců leteckých společností. Součástí hodnocení byly marketingové aktivity letiště vůči obchodním partnerům a veřejnosti. Aerolinky rovněž posuzovaly, jak letiště přistupuje k jejich požadavkům v rámci každodenní spolupráce, stejně jako ke zpracování datových analýz pro rozvoj leteckých spojení a k celkovému budování vzájemných vztahů.

Prestižním oceněním Routes World Award se Letiště Praha pyšní již potřetí, předchozích prvenství dosáhlo v tech 2015 a 2017. V letošním užším výběru porazilo evropská letiště v Hamburku, Edinburghu a Budapešti a rovněž letiště v kanadském Calgary.

K udělení ceny došlo v rámci největšího mezinárodního fóra Routes World 2024, kde se setkávají klíčové subjekty pro rozvoj letecké dopravy: letiště, letecké společnosti, organizace pro podporu cestovního ruchu aj. Letošní setkání se konalo od 6. do 8. října v Bahrajnu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Vláda vyplácí stamiliardy na Ukrajince

To tvrdí SPD včetně vás. Zajímalo by mě, zda lze přesně někde dohledat, kolik a za co vláda peníze Ukrajincům vyplácí? A chápu to dobře, že vy byste Ukrajincům nedali vůbec nic? A poskytly byste jim vůbec azyl? A jestli ano, tak jak by to fungovalo v praxi? Protože když by nedostali žádnou finanční ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Letiště Praha získalo ocenění Routes World Award za spolupráci s aerolinkami

11:27 Letiště Praha získalo ocenění Routes World Award za spolupráci s aerolinkami

Letecký obchod Letiště Praha získal prestižní ocenění Routes World Award 2024 v kategorii letišť od …