MPO spustilo web k České národní expozici na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně

29.09.2024 16:13 | Tisková zpráva

Cílem České národní expozice na Mezinárodním strojírenském veletrhu (MSV) v Brně je prezentovat a propagovat český průmysl, především strojírenské a technické inovace, a podpořit české firmy v expanzi na zahraniční trhy. Ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO) u této příležitosti spustilo nový web www.ceskanarodniexpozice.cz.

MPO spustilo web k České národní expozici na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně
Foto: mpo.cz
Popisek: Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR - logo

Portál poskytuje podrobné informace o expozici, která je výsledkem spolupráce 13 státních institucí pod vedením MPO. Podtitulem České národní expozice je výročí 20 let České republiky v Evropské unii, které si právě letos připomínáme.

„Česká národní expozice na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně je významnou příležitostí pro prezentaci inovací a technologického pokroku českého průmyslu. Naším cílem je nejen ukázat sílu a kreativitu našich firem, ale také poskytnout konkrétní podporu v oblastech, jako jsou výzkum, certifikace a mezinárodní obchod. Nový web ceskanarodniexpozice.cz umožní zájemcům zprostředkovat dění na národní expozici i na dálku,“ říká ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela s tím, že web budou jednotlivé instituce pravidelně aktualizovat.

Anketa

Odejde Jan Lipavský z vlády?

3%
89%
hlasovalo: 5248 lidí

Na webu ZDE jsou tak k dispozici aktuality, program, informace k seminářům, či přehled vystavovatelů. MSV se koná ve dnech 8. – 11. října 2024.

Česká národní expozice na MSV v Brně je platforma, která podporuje české podnikatele a exportéry. Nabízí komplexní služby od vývoje produktů a jejich certifikace až po podporu exportu českých firem a šířeji mezinárodní obchod. Cílem je prezentovat český průmysl a technické inovace, podpořit rozvoj spolupráce s mezinárodními partnery a posílit prestiž České republiky v oblasti strojírenství a průmyslových technologií.

Klíčové kategorie podpory zahrnují:

  • Výzkum a inovace: Prezentace nových technologií a výrobků
  • 20 let v EU: Dotační příležitosti pro podnikání a další služby EU
  • Mezinárodní spolupráce: Partnerství se zahraničními firmami, financování a pojištění exportu
  • Technické vzdělávání: Podpora vzdělávacích iniciativ
  • 5G sítě: Aplikace 5G technologií v průmyslu a chytrých městech

„Účast na veletrzích je pro firmy jedním z nejúčinnějších nástrojů, jak se dostat na zahraniční trhy. Proto účast českých firem na klíčových, oborových veletrzích v zahraničí finančně podporuje i MPO. Na MSV tak českým firmám jdeme naproti, abychom se mohli potkat i osobně a nabídnout další řadu služeb, které státní instituce a agentury nabízí, včetně Meeting pointu agentury CzechTrade. Pro firmy je také dlouhodobě zajímavá nabídka Contact Ukraine, která nabízí pestré příležitosti nejen při obnově Ukrajiny, ale i v dalších oblastech česko-ukrajinské spolupráce,“ říká vrchní ředitel sekce EU a zahraničního obchodu David Müller.

MPO na svém stánku na Mezinárodním strojírenském veletrhu představí asistenční služby, které poskytuje pro občany a podnikatele v přeshraničních situacích, nebo službu Your Europe, která je celoevropským rozcestníkem pro přístup k informacím, elektronickým službám a asistenčním službám, jež se týkají jak podnikání, tak i občanského života či studia napříč Evropskou unií. Na místě budou konzultanti, aby pomohli s otázkami ohledně podnikání, daní, veřejných zakázek, dotačních příležitostí a studijních možností v členských zemích EU. Letos budou na expozici k vidění ukázky z energetiky, vodíkové technologie a z vesmírného průmyslu ukáží své technologie dva čeští výrobci. Miniexpozice Národního plánu obnovy na veletrhu nabídne i praktickou ukázku robotických pomůcek pro školy, které pomáhají v oblasti vzdělávání.

Nový web České národní expozice na Mezinárodním strojírenském veletrhu (MSV) v Brně najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Proč právě teď odvoláváte Bartoše?

Nevěřím, že je za tím fiasko s digitalizací stavebního řízení, kdyby ano, vyhodil byste ho už dřív. Proč tak najednou? A co pozitivního podle vás teď změní nový ministr? Vždyť než se zorientuje, bude problém narůstat a za rok jsou volby.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

MPO spustilo web k České národní expozici na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně

16:13 MPO spustilo web k České národní expozici na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně

Cílem České národní expozice na Mezinárodním strojírenském veletrhu (MSV) v Brně je prezentovat a pr…