MZV: Náměstek ministra Martin Tlapa přijal velvyslance Saúdské Arábie

18.09.2022 16:51 | Tisková zpráva

V pátek 16. září 2022 přijal náměstek ministra zahraničních věcí Martin Tlapa velvyslance Království Saúdská Arábie Abdulláha Mut´iba al-Rašída.

MZV: Náměstek ministra Martin Tlapa přijal velvyslance Saúdské Arábie
Foto: Archiv MZV
Popisek: Černínský palác, sídlo Ministerstva zahraničních věcí

Náměstek s velvyslancem hovořili o dalším rozvoji relace, včetně připravovaného zasedání Smíšené ekonomické komise. V rámci diskuze o situaci v Jemenu velvyslanec informoval o humanitárních aktivitách financovaných saúdskou stranou.

Anketa

Kdo po vládním zastropování cen bude demonstrovat, bude demonstrovat jen za proruskou orientaci, tvrdí Kalousek. Má pravdu?

3%
97%
hlasovalo: 37252 lidí

Vztahy mezi Českem a Saúdskou Arábií jsou založené na obchodní výměně, která v roce 2021 přesáhla 460 mil. USD. V poslední době došlo i k zintenzivnění politických kontaktů, a to jak v bilaterální rovině, tak i v rámci spolupráce Evropské unie se zeměmi Zálivu. V souvislosti s nutností diverzifikovat zdroje dodávek ropy a plynu by v budoucnu mohlo dojít i k obchodní spolupráci v této oblasti. Obě strany usilují o brzké uskutečnění dalšího zasedání Smíšené ekonomické komise.

České firmy se zajímají o budování nových těžebních a zpracovatelských kapacit i o zapojení do megaprojektů v rámci programu Vize 2030. Potenciál je dále v oblasti obranného průmyslu a moderních technologií.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 12

11:44 ČEZ číslo týdne: 12

12 členů má jaderná aliance zemí EU.