Ministerstvo obrany otevřelo v Táboře dětskou skupinu pro dvanáct předškoláků

03.06.2018 22:17 | Zprávy

Tábor je od pátou posádkou, kde Ministerstvo obrany otevřelo dětskou skupinu. Navštěvovat ji bude dvanáct dětí a jmenovat se bude Roháček. Při této slavnostní příležitosti vojáci ze 42. mechanizovaného praporu také připravili Den otevřených dveří.

Ministerstvo obrany otevřelo v Táboře dětskou skupinu pro dvanáct předškoláků
Foto: mocr.cz
Popisek: Budova Ministerstva obrany ČR

Dětem i paním učitelkám přišli popřát výborný rozjezd ředitel Agentury profesního rozvoje a podpory aktivit plukovník gšt. Pavel Vobůrka, velitel posádky Tábor-velitel Velitelství Vojenské policie v Táboře plukovník gšt. Roman Bis, senátor Parlamentu ČR Jaroslav Větrovský či starosta Tábora Jiří Fišer a další hosté.

„Dětskou skupinu mohou využívat příslušníci všech útvarů a zařízení v posádce, není tedy určena jen pro Vojenskou policii či 42. mechanizovaný prapor. Takovéto zařízení jsme tady potřebovali a je o ně velký zájem. To, že se nám podařilo zřídit dětskou skupinu v objektu bývalého kuchyňského bloku, je zásluha mnoha lidí, kterým bych chtěl poděkovat. Měli jsme to oproti ostatním ulehčené v tom, že jsme mohli čerpat z dosavadních zkušeností posádek, kde už dětské skupiny mají,“ vysvětlil plukovník gšt. Roman Bis.

„Každý den tady máme nějaký důvod k radosti. Zkušební provoz se nám podařilo zahájit už před měsícem a dnes se radujeme z toho, že děti dostaly dárky od ministryně obrany a že máme tak krásné prostory,“ dodala vedoucí dětské skupiny Bohuslava Mužíková.

Dětské skupiny, které už jsou otevřené na pražském Veleslavíně, letecké základně v Čáslavi, v Ústřední vojenské nemocnici Praha, v Bechyni a v Brandýse nad Labem, jsou určeny až pro dvanáct dětí ve věkovém rozmezí od 1 do 5 let, než nastoupí k předškolnímu vzdělávání v mateřské škole.

Do táborské posádky v rámci čtvrtečního dne otevřených dveří zavítaly i děti z místních základních škol. Měly možnost zhlédnout nejen ukázky bojového umění MUSADO a taktického výcviku, ale při práci viděly výcvik psovodů s jejich čtyřnohými svěřenci. Poté si mohly prověřit svou fyzickou zdatnost při nevšedním sportovním zápolení. Velký zájem měly také o překonání improvizované překážkové dráhy a nafukovací skákací hrad.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

svoboda slova

Dobrý den, jak si podle vás v otázce svobody slova vede tato vláda? Není horší než nějaký cenzor na sociálních sítích? Otázkou taky je, zda to tak není všude, nebo myslíte, že FB zavádí cenzuru na vlastní popud?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo vnitra opět připravilo volební videa v českém znakovém jazyce

16:08 Ministerstvo vnitra opět připravilo volební videa v českém znakovém jazyce

Videa v českém znakovém jazyce k letošním krajským a senátním volbám najdou neslyšící na webových st…