Moravskoslezský kraj nabízí vouchery pro veřejný prostor

21.07.2024 7:14 | Tisková zpráva

Moravskoslezský kraj vyhlásil nový dotační program Vouchery pro veřejný sektor – Příprava projektů v Moravskoslezském kraji. Jeho cílem je podpořit řešení sociálních, hospodářských a environmentálních dopadů transformace postuhelného regionu.

Moravskoslezský kraj nabízí vouchery pro veřejný prostor
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

V první vlně bude na dotační vouchery pro obce a svazky obcí v regionu rozděleno téměř 93,5 milionu korun. Obdobné programy v rámci Operačního programu Spravedlivá transformace (OPST) vyhlašují také Ústecký a Karlovarský kraj.

„Dotační program Vouchery pro veřejný sektor je zaměřen na poskytování finanční podpory na přípravu projektových dokumentací obcí a dobrovolných svazků obcí v oblastech energetických úspor, obnovitelných zdrojů energie, oběhového hospodářství a řemeslných inkubátorů. Svým způsobem doplňuje úspěšný krajský dotační program Podpora přípravy projektů, v jehož rámci jsme od roku 2004 rozdělili už 285 milionů korun, jen je úžeji zaměřen na problematiku životního prostředí,“ uvedla náměstkyně hejtmana Moravskoslezského kraje pro regionální rozvoj a cestovní ruch Šárka Šimoňáková s tím, že tento dotační program je de facto první vlnou, v jejímž rámci bude rozdělena polovina finanční alokace, kterou má kraj přidělenu, tedy téměř 93,5 milionu korun.

Žádat o dotaci mohou obce včetně statutárních měst (a samosprávných městských obvodů/částí) a dobrovolné svazky obcí. „Žádosti o dotaci začne Krajský úřad Moravskoslezského kraje přijímat od 22. srpna 2024 do 30. června 2026. Realizace samotných projektů je možná až do 30. června 2027,“ upřesnila náměstkyně hejtmana Šárka Šimoňáková.

Podrobnosti najdete ZDE.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Eva Decroix, MBA byl položen dotaz

Fotýn

Chápu vás dobře, že hájíte Foltýna, a to, jak se vyjadřuje? A když si o něm myslím své, znamená to, že jsem dezinformátor? Co když mi jen vadí, že všechny, kteří s ním nesouhlasí uráží? Ostatně vy sama se proti urážkám ohrazujete, ale že je používá Foltýn, to vám nevadí? Tvrdíte, že je vaší prací bý...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

80 % spotřebitelů považuje chatboty za užitečné, 38 % je používá pro nabídky a propagace

11:58 80 % spotřebitelů považuje chatboty za užitečné, 38 % je používá pro nabídky a propagace

Integrace chatbotů do zákaznické zkušenosti se stává stále běžnější, přičemž mnoho spotřebitelů tuto…