A proč před Vánoci? Právě o Vánocích se u Werichů setkávalo nejvíce přátel a neustále přicházely další a další návštěvy. Kvelb na skladování potravin praskal ve švech a v kuchyni na plotně se pořád něco dobrého vařilo. Minulý prosinec jsme pro vás otevřeli rozšířenou expozici pod názvem „Jak to bylo u Werichů!“ a letos vás necháme ochutnat ve stylu „Co se u Werichů vařilo!“.
Publikace, kterou 30. 11. v 11:30 pokřtí ve Werichově vile Roman Vaněk z Pražského kulinářského institutu, je stejně tak neobyčejná, jako její ústřední postava – Jan Werich. Najdete v ní dvacet receptů oblíbených Janových pokrmů, které pro tohoto velkého milovníka dobrého jídla připravovala rodinná přítelkyně a hospodyně paní Eva Tůmová, a to ve spojení s dvaceti unikátními fotografiemi Pavla Váchy, které vznikly převážně ve Werichově vile na Kampě v letech 1968 až 1974.
„Máme ve Werichově vile opravdu velké štěstí, že jsme díky přátelství s Evou Tůmovou a Pavlem Váchou mohli propojit práci a vzpomínky těchto dvou Werichových blízkých přátel a nakouknout pro vás doslova pod Werichovic pokličku.“ říká mluvčí Werichovy vily, Jana Ripplová.
Limitovaná edice v dárkovém balení, kterou jsme připravili pro opravdové fajnšmekry, obsahuje originální fotografii s podpisem Pavla Váchy, magnetický otvírák a mašlovačku a bude k dispozici exkluzivně pouze ve Werichově vile.
Tento článek je uzamčen
Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva