Na dálnici D2 u Brna se již pokládá asfalt, u Hustopečí se betonuje

02.10.2015 10:36 | Zprávy

Opravy na obou úsecích dálnice D2 dále pokračují dle harmonogramu. U Brna v km -0,400 – 3,200 se pokládá asfaltová vrstva a u Hustopečí v km 28,4 – 42,7 probíhají betonářské práce. Jak ukazuje přiložená grafika ve formě mapy v PDF, ŘSD zahájilo opravy na dálnici ve velmi vysokém tempu v řádech stamilionů korun ročně. Pouze za letošní a loňský rok bylo/bude opraveno 36 km na délce 48 km neodpovídajících vozovek mezi Brnem a Břeclaví. Směr Brno – Bratislava je po pouhých 2 letech opraven ve většině své délky. Grafika zároveň ukazuje plány pro další období.

Na dálnici D2 u Brna se již pokládá asfalt, u Hustopečí se betonuje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dálnice, ilustrační foto

D2 oprava AB a CB vozovky D2 km -0,400 – 3,200

Na brněnském začátku dálnice D2 pokračuje rekonstrukce vozovky. Do konce října zde proběhne oprava středového dělicího pásu a povrchu pravé poloviny dálnice ve směru na Bratislavu v délce 3,6 km. V uplynulých dnech se uskutečnila pokládka nového asfaltového povrchu v levém pruhu pravého jízdního pásu směr Bratislava. Nyní se opravuje pravý jízdní pruh a zpevněné krajnice v úseku km 1,5 - 3,2. Nájezd k OC Olympia z dálnice D2 je tak uzavřený a řidiči se k OC Olympia dostanou pouze příjezdem z opačného směru. Na konci října bude daný úsek zprovozněn, aby se v místě dalo projíždět bez omezení přes zimní měsíce. Na jaře pak budou práce obnoveny a proběhne oprava úseku ve směru od Bratislavy na Brno.

Základní informace o stavbě:

D2 oprava AB a CB vozovky D2 km -0,400 – 3,200

 

Investor: ŘSD ČR

Zhotovitel: EUROVIA CS

Termín realizace: 08/15 – 10/15; 04/16 – 07/16

Cena díla: 267 milionů Kč

 

Rekonstrukce CB vozovky D2 km 28,4 – 42,7 vpravo

Oprava 14 kilometrů dálnice D2 mezi Hustopečemi a Břeclaví ve směru Brno – Bratislava pokračuje dle harmonogramu. V těchto dnech se pokládá cementobetonový kryt vozovky ve směru od Bratislavy od km 42,7. Jde o nejnáročnější etapu rekonstrukce vozovky. V historii rekonstrukcí a modernizací český dálnic se neprováděl doposud tak dlouhý ucelený úsek, tzn. výměna celkem 14 kilometrů betonové vozovky, což představuje vyrobit a položit přes 40.000 m3 cementobetonového krytu. Pracovníci zde pracují třikrát v týdnu až do 22 hodin. Nasazení techniky i lidí v místě je velmi intenzivní. Beton se vyrábí zvlášť pro spodní a vrchní vrstvu, přičemž pokládka obou vrstev se realizuje současně.  Dokončení prací a zprovoznění úseku se plánuje na prosinec 2015.

 

Rekonstrukce CB vozovky D2 km 28,4 – 42,7 vpravo

 

Investor: ŘSD ČR

Zhotovitel: „Společnost MTS + Eurovia, D2“ sdružení firem EUROVIA CS a Metrostav

Termín realizace: 08/2015 – 12/2015

Cena díla: 248, 5 mil. Kč

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. et Mgr. Jakub Michálek byl položen dotaz

důkazy

Máte nějaké důkazy pro vaše tvrzení, že za odvoláním Bartoše stojí tlak na premiéra ze strany některých členů ODS, které jste jmenoval, např. Skopečka, Stanjury atd.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zoo Praha oslavila 65 let plemenné knihy koně Převalského a pokřtila kapybary

13:28 Zoo Praha oslavila 65 let plemenné knihy koně Převalského a pokřtila kapybary

Zoo Praha dnes oslavila své 93. narozeniny a připomněla si 65 let Mezinárodní plemenné knihy koně Př…