Nadace ČEZ: Děti v Hojné Vodě na Novohradsku mají nové Oranžové hřiště

14.09.2022 11:48 | Komerční článek

Na novém bezpečném hřišti si mohou hrát děti v Hojné Vodě. Obec Horní Stropnice, pod kterou Hojná Voda patří, hřiště vyšlo na téměř 800 tisíc korun. Polovinu této částky, konkrétně 400 tisíc korun, poskytla obci Nadace ČEZ.

Nadace ČEZ: Děti v Hojné Vodě na Novohradsku mají nové Oranžové hřiště
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Bezpečné hřiště navíc s výhledem do krásné novohradské krajiny nechalo vedení obce postavit na původně nevyužitém prostoru pod parkovištěm. 

Anketa

Kdo po vládním zastropování cen bude demonstrovat, bude demonstrovat jen za proruskou orientaci, tvrdí Kalousek. Má pravdu?

3%
97%
hlasovalo: 37252 lidí
Děti mohou využívat hned několik herních prvků jako například prolézačky, trampolínu nebo skluzavku. „Nové dětské hřiště využijí nejen naši místní děti, ale i děti turistů, kteří naší krásnou obcí procházejí na svých letních toulkách. Novohradské hory patří mezi nejnavštěvovanější lokality Jihočeského kraje a chceme, aby se k nám turisté vraceli i díky dobrému zázemí,“ říká místostarosta Horní Stropnice František Vaněček.

Letos jde o druhé na jihu Čech otevřené hřiště, které vzniklo za podpory Nadace ČEZ. Za dvacet let pomohla Nadace ČEZ v Jihočeském kraji postavit 113 dětských a sportovních Oranžových hřišť.

Nadace ČEZ, největší firemní nadace u nás, pomáhá po celé České republice už dvacet let. Každý rok podpoří ve všech regionech projekty za více než 120 miliónů korun. Od svého založení v létě 2002 mimo jiné podpořila výstavbu více než 640 dětských a sportovních hřišť, osvětlení 199 přechodů pro chodce a vysazení přes 107 000 stromů. Kromě osmi pravidelných grantových programů Nadace ČEZ také pomáhá prostřednictvím mimořádných krizových grantů, provozuje úspěšnou charitativně-sportovní aplikaci EPP–Pomáhej pohybem, kterou si stáhlo již přes 600 000 uživatelů, a spustila řadu dalších projektů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …