Nadace ČEZ: Do pondělí mohou zájemci žádat o příspěvek na úpravy turistických tratí a běžeckých stop

27.09.2024 11:46 | Tisková zpráva

Už jen do 30. září mohou zájemci žádat o finanční podporu na údržbu a úpravy turistických, běžeckých a cyklistických tras v rámci druhého kola grantového programu Nadace ČEZ Úprava turistických tratí a běžeckých stop. V prvním zimním kole nadace podpořila hned sedm projektů na Šumavě a v Novohradských horách.

Nadace ČEZ: Do pondělí mohou zájemci žádat o příspěvek na úpravy turistických tratí a běžeckých stop
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Opravy, obnova značení, úpravy a zimní údržba povrchu, nebo třeba informační tabule, to všechno pomáhá hradit grant Úprava turistických tratí a běžeckých stop Nadace ČEZ, jehož druhé kolo právě probíhá. Při výběru projektů k podpoře spolupracuje Nadace ČEZ s odbornými garanty – Klub českých turistů pomáhá např. s výběrem projektů týkajících se značení pěších tras, projekty spojené např. se zimní údržbou zase konzultuje Svaz lyžařů ČR.

V prvním zimním kole byly tři čtvrtiny schválených žádostí zaměřené na zázemí pro běžkaře. V jižních Čechách se z příspěvku na úpravu běžeckých stop mohou těšit sportovci v okolí Kvildy, Vimperka, Borových Lad a Stach. V Novohradských horách získala příspěvek na úpravu tratí Horní Stropnice. Turistické stezky potom bude moci s pomocí Nadace ČEZ vylepšit či obnovit obecně prospěšná společnost Toulava.

Anketa

Odejde Jan Lipavský z vlády?

4%
89%
hlasovalo: 3229 lidí

„Ochrana přírody a zdravý pohyb jdou ruku v ruce a myslíme na to i v Nadaci ČEZ. Naše granty, ať už jde o výsadbu stromů nebo úpravu turistických a cyklistických tras, pomáhají nejen zlepšovat životní prostředí, ale také přinášejí lidem radost z pohybu v přírodě,“ říká Michaela Ziková, ředitelka Nadace ČEZ.

Grant Úprava turistických tratí a běžeckých stop je otevřený městům, obcím a neziskovým organizacím a dalším právnickým osobám se sídlem v České republice. Žádosti je možné podávat do 30. září přes webové stránky Nadace ČEZ. Letos se vedle pěších tras a běžeckých stop Nadace ČEZ zaměřuje i na cyklotrasy, které jsou stále populárnější formou pohybu v přírodě. Žadatelé mohou získat až 500 000 Kč.

Nadace ČEZ podporuje pohyb nejen prostřednictvím turistických, běžeckých stezek nebo cyklotras, ale také skrze charitativní aplikaci EPP – Pomáhej pohybem. Každý může svým pohybem sbírat body a přidělovat je dobročinným projektům, které Nadace ČEZ následně finančně podpoří. Turistika, běh, jízda na kole – pohyb v přírodě je zdravý a s aplikací EPP zároveň přispívá k dobré věci.

Podrobné informace ke všem grantovým řízením jsou k nalezení na webu Nadace ČEZ ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Proč právě teď odvoláváte Bartoše?

Nevěřím, že je za tím fiasko s digitalizací stavebního řízení, kdyby ano, vyhodil byste ho už dřív. Proč tak najednou? A co pozitivního podle vás teď změní nový ministr? Vždyť než se zorientuje, bude problém narůstat a za rok jsou volby.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Vlaky se do Bohumína vrátí dřív, Správa železnic otevře důležitý koridor o víkendu

13:21 Vlaky se do Bohumína vrátí dřív, Správa železnic otevře důležitý koridor o víkendu

Klíčový koridorový úsek z Ostravy-Svinova přes Bohumín do Dětmarovic bude v provozu od sobotního odp…