Nadace ČEZ: Do pondělí mohou zájemci žádat o příspěvek na úpravy turistických tratí a běžeckých stop

27.09.2024 11:46 | Tisková zpráva

Už jen do 30. září mohou zájemci žádat o finanční podporu na údržbu a úpravy turistických, běžeckých a cyklistických tras v rámci druhého kola grantového programu Nadace ČEZ Úprava turistických tratí a běžeckých stop. V prvním zimním kole nadace podpořila hned sedm projektů na Šumavě a v Novohradských horách.

Nadace ČEZ: Do pondělí mohou zájemci žádat o příspěvek na úpravy turistických tratí a běžeckých stop
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Opravy, obnova značení, úpravy a zimní údržba povrchu, nebo třeba informační tabule, to všechno pomáhá hradit grant Úprava turistických tratí a běžeckých stop Nadace ČEZ, jehož druhé kolo právě probíhá. Při výběru projektů k podpoře spolupracuje Nadace ČEZ s odbornými garanty – Klub českých turistů pomáhá např. s výběrem projektů týkajících se značení pěších tras, projekty spojené např. se zimní údržbou zase konzultuje Svaz lyžařů ČR.

V prvním zimním kole byly tři čtvrtiny schválených žádostí zaměřené na zázemí pro běžkaře. V jižních Čechách se z příspěvku na úpravu běžeckých stop mohou těšit sportovci v okolí Kvildy, Vimperka, Borových Lad a Stach. V Novohradských horách získala příspěvek na úpravu tratí Horní Stropnice. Turistické stezky potom bude moci s pomocí Nadace ČEZ vylepšit či obnovit obecně prospěšná společnost Toulava.

Anketa

Odejde Jan Lipavský z vlády?

4%
89%
hlasovalo: 3321 lidí

„Ochrana přírody a zdravý pohyb jdou ruku v ruce a myslíme na to i v Nadaci ČEZ. Naše granty, ať už jde o výsadbu stromů nebo úpravu turistických a cyklistických tras, pomáhají nejen zlepšovat životní prostředí, ale také přinášejí lidem radost z pohybu v přírodě,“ říká Michaela Ziková, ředitelka Nadace ČEZ.

Grant Úprava turistických tratí a běžeckých stop je otevřený městům, obcím a neziskovým organizacím a dalším právnickým osobám se sídlem v České republice. Žádosti je možné podávat do 30. září přes webové stránky Nadace ČEZ. Letos se vedle pěších tras a běžeckých stop Nadace ČEZ zaměřuje i na cyklotrasy, které jsou stále populárnější formou pohybu v přírodě. Žadatelé mohou získat až 500 000 Kč.

Nadace ČEZ podporuje pohyb nejen prostřednictvím turistických, běžeckých stezek nebo cyklotras, ale také skrze charitativní aplikaci EPP – Pomáhej pohybem. Každý může svým pohybem sbírat body a přidělovat je dobročinným projektům, které Nadace ČEZ následně finančně podpoří. Turistika, běh, jízda na kole – pohyb v přírodě je zdravý a s aplikací EPP zároveň přispívá k dobré věci.

Podrobné informace ke všem grantovým řízením jsou k nalezení na webu Nadace ČEZ ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Chápete, jak někdo může ještě dnes kandidovat za STAN?

Už ten název je zavádějící. Starostové jsou ve všech stranách. Nedůvěruhodní, vedou občany do stoupy. Místo vládnutí vyvěšují na budovách jakési divné vlajky s umrlčím pytel. Co více dodat. Bylo by toho mnoho.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Pokles počtu narozených v prvním pololetí pokračoval

16:08 Český statistický úřad: Pokles počtu narozených v prvním pololetí pokračoval

Během prvního pololetí letošního roku se počet obyvatel Česka snížil o 21,5 tisíce. Z větší části k …