Program, který představí zemědělství na vesnici, se připravuje ve spolupráci se společností Zemědělská, a. s., Vysočina.
„Návštěvníkům se nabídne jedinečná možnost ukázek zpracování tradičních zemědělských plodin, jako jsou obilí, len nebo ovoce. Například se dozvědí, jak se mlátilo cepem obilí a k čemu byly dobré říkanky, které se při tom používaly. Ukážeme, co to byl povříslovač, čím se mohl pohánět mačkač ovsa, jak se zpracovávala vlna nebo sušilo ovoce. Některé z těchto ukázek si návštěvníci budou moci také vyzkoušet,“ uvedla Magda Křivanová, ředitelka muzea v přírodě Vysočina.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva
FactChecking BETA
Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.