V programu se návštěvníci seznámí s tradičními způsoby hospodaření a životem na moravské vesnici přelomu 19. a 20. století. Nebudou chybět tradiční podzimní práce, orba koňským potahem, malý řemeslný jarmark, vinný šenk s burčákem i odrůdovými víny, ukázky přípravy tradičních pokrmů, hry pro děti a občerstvení.
Důraz je kladen především na aktivní prvky prezentace, které jsou určeny dětem i dospělým návštěvníkům. Různorodá témata budou zahrnovat např. způsoby a techniky orby, sklizně, výklady o plodinách, které byly typické pro hospodářství vesnice na jihovýchodní Moravě, jejich využití a zpracování do pokrmů a další práce související s podzimní částí hospodářského roku.
![](/Content/Img/content-lock.png)
Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva