Nejštědřejší Adventní koncerty České televize v historii

23.12.2020 15:35 | Zprávy

Více než kterýkoli z předchozích ročníků. Výtěžek letošních Adventních koncertů České televize přesáhl 18 milionů korun. Letos poprvé, v třicetileté historii sbírky, uspořádala Česká televize pět koncertů. A právě ten mimořádný, na podporu samoživitelů a samoživitelek, se stal dosud nejštědřejším, vybralo se 3 545 952 korun.

Nejštědřejší Adventní koncerty České televize v historii
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

Z pohledu vybraných peněz byl dosud nejúspěšnjším ročníkem ten z roku 2018, kdy adventní koncerty přinesly vybraným organizacím dohromady více než 11 milionů korun. Čtyři letošní koncerty tuto částku překonaly o více než 3,5 milionu, mimořádný pátý pak přidal rovněž 3,5 milionu korun. Dohromady je tak k dnešnímu dni na účtu adventních koncertů 18 175 400,- Kč.

Jako obvykle poputuje výtěžek čtyř tradičních koncertů čtyřem vybraným organizacím. Letos koncerty pomohou lidem s tělesným postižením (organizace Křižovatka), společnosti Dolmen provozující chráněné bydlení pro lidi s mentálním postižením a poruchami autistického spektra, mateřské a základní škole pro děti s kombinovaným postižením (Smilling Crocodile) a společnosti Pestrá zabývající se výcvikem asistenčních psů. Výtěžek pátého koncertu, který Česká televize uspořádala společně s Charitou ČR, poputuje na pomoc neúplným rodinám – samoživitelům a samoživitelkám. Sbírka pro ně trvá na portále Darujme.cz až do konce letošního roku.

Během jarního nouzového stavu připravila Česká televize celkem 12 benefičních pořadů, které pro neziskové organizace i fakultní nemocnice pomáhající v první linii boje s covidem vynesly na 19 milionů korun. Navzdory karanténním opatřením se uskutečnil i dvaadvacátý ročník sbírky Pomozte dětem, která je společným charitativním projektem České televize a Nadace rozvoje občanské společnosti. Pořad zaměřený na pomoc ohroženým a znevýhodněným dětem se vysílal v netradiční podobě koncertů z obýváku a vynesl rekordní částku 9 288 306 Kč, nejvíce od roku 2013.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jan Lipavský byl položen dotaz

Peníze a kariéra jsou pro vás evidentně na prvním místě

Jestli máte takový problém s tím být Pirát, proč jste stranu neopustil dřív, než se jí přestalo dařit? Možná teď zůstanete dál ministr, možná si pak vysloužíte nějaký dobrý flek, ale to je vám jedno, jak jste se zachoval jako člověk? Bartoš vás kdysi bránil a zastával se vás a co jste udělal vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Do Chrášťan se sjeli sokolníci z celé republiky. Lov s dravci, to je nezvyklá podívaná

22:31 ČEZ: Do Chrášťan se sjeli sokolníci z celé republiky. Lov s dravci, to je nezvyklá podívaná

Hlavní roli na letošním, už 16. ročníku srazu sokolníků v Chrášťanech hráli letos orli skalní, po or…