„Během jedenácti měsíců roku 2019 jsme už prodali 5,5 tisíce stogramových smažených řízků, 8 tisíc porcí polévky, 44 tisíc obložených chlebíčků, sto kilo hovězího tataráku a 3 tuny sekané. Pokrmy buď prodáváme v našem nemocničním bufetu nebo je připravujeme na zakázku v rámci cateringových služeb pro veřejnost,“ uvedl předseda představenstva Nemocnice Písek, a. s., MUDr. Jiří Holan, MBA.
Vedle cateringu nemocnice zajišťuje celodenní stravování pro hospitalizované pacienty a obědy pro zaměstnance, školy a sociální zařízení. Každoročně se tu vaří zhruba 240 tisíc obědů. Vedle kuchyně nemocnice provozuje také cukrárnu, v níž se každoročně upeče téměř tři čtvrtě tuny vánočního cukroví a kolem 400 kusů velikonočních beránků, které dostávají zaměstnanci zdravotnického zařízení jako bonus.
„Oddělení léčebné výživy a stravování se skládá z kuchyně, cukrárny, kanceláře a prodejny. Celkem zaměstnává 33 pracovníků, konkrétně kuchařů a kuchařek, dietních sester, administrativních pracovnic, cukrářek a prodavaček. Pod stravovací úsek patří také prodejna v areálu nemocnice, kde lze zakoupit nejen občerstvení teplé i studené kuchyně, cukrářské výrobky, čerstvé pečivo, ovoce a nápoje, ale i denní tisk, časopisy a základní hygienické potřeby,“ sdělila Monika Lišková, vedoucí Oddělení léčebné výživy a stravování Nemocnice Písek.
Tento článek je uzamčen
Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva