„Přistoupili jsme k první větší rekonstrukci stravovacího provozu od roku 1998, kdy byla kuchyně modernizována stavebně i vybavením. Pavilon kuchyně, včetně bistra a konferenčního sálu, jsme nechali před dvaceti lety kompletně zrekonstruovat, kuchyňské technické zázemí jsme instalovali v nerezovém provedení dle tehdy posledních trendů stravování zdravotnických zařízení. Tehdy byly dodány parní varné kotle a myčka stolního nádobí, kde ohřev vody zajišťovala coby médium pára. A protože nyní byla kuchyňská zařízení už na hraně životnosti a nemocnice přešla na nové tepelné médium – z parovodu na horkovod, jen to urychlilo výměnu dřívější parní technologie za elektrickou,“ uvedla Monika Lišková, DiS, vedoucí stravovacího provozu Nemocnice Písek, a. s.
Nemocnice nechala vyměnit čtyři varné kotle. Největší z nich je třísetlitrový kotel na výrobu polévky pro pacienty, zaměstnance a zákazníky nemocniční prodejny, další je sklopný s míchadlem uvnitř, který pomáhá při výrobě bramborové kaše, klasických krémových omáček nebo sladkých kaší. Dále nakoupila novou myčku, která výrazně šetří vodu. Oproti parní myčce má i menší teplotu výstupního vzduchu, což ocení obsluha, která odebírá umyté nádobí.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva