Policie ČR: Chraň svůj svět!

03.10.2021 9:50 | Tisková zpráva

Sociální izolace a vyloučení, šikana, vzrůstající agrese i zneužívání návykových látek. To vše jsou pojmy, které jsou stále častěji skloňovány v souvislosti s dětmi a mladistvými.

Policie ČR: Chraň svůj svět!
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Chování dětí ovlivňuje celá řada faktorů, nemalý vliv přitom mělo i uzavření školských zařízení vlivem pandemické situace. Odosobnění vztahů mezi dětmi pochopitelně přináší také moderní komunikační technologie. Nereálné vztahy v prostředí sociálních sítí, sdílení informací s násilným a protiprávním obsahem, zneužívání sdílených obsahů a mnoho dalšího se však nesmí stát normou. Přicházíme proto s apelem na vytváření reálných vztahů a přátelství v projektu „Chraň svůj svět“.

S dětmi je nutné komunikovat interaktivně, proto se jejich pozornost pokusíme získat spoluprací se známým hudebníkem Tokhim a jím vytvořenou písní a videoklipem. Text písně je založen právě na varování před nereálným online světem a z něj vyplývajících rizik.

Song byl poprvé představen na eventové akci s mottem „Nikdo ať Tě neovládá, svůj svět si tvoříš sám“ v sobotu 2. října. Ta se uskutečnila ve Fitku Hanky Kynychové a byla online přenášena na YouTube kanálu Hanky Kynychové, která se stala patronkou projektu.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Marie Jílková byl položen dotaz

Zkrácené úvazky

Paní Jilková, chlubíte se podporou zkrácených úvazků. Ale nemáte dojem, že je jich u nás pořád žalostně málo? Co s tím hodláte dělat? Protože už jste u vlády dost dlouho a situace je pořád stejná. Navíc vzhledem k nízkým mzdám, s kterými také nic neděláte, se ty zkrácené úvazky až na výjimky nevypla...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Primátor Prahy navštívil čtyři městské části, řešila se hlavně doprava

22:28 MHMP: Primátor Prahy navštívil čtyři městské části, řešila se hlavně doprava

Primátor Prahy Bohuslav Svoboda finišuje s návštěvami městských částí, které slíbil při svém nástupu…