1) V restauraci Pizzerie Palatino, Běhounkova 2579/8, Praha, provozovatele M-IMPO, s.r.o., byly v předloženém jídelním lístku byly nabízeny tyto pokrmy:
- INSALATA RUMPSTEAK – čerstvý baby špenát, hořčično-medový dresink, grilovaná cherry rajčata, steak z argentinské hovězí roštěné, vlašská jádra
- FILETTO ALLA GRIGLIA - marinovaný steak z hovězí argentinské svíčkové
- STEAK ALLA BOSCAIOLA - marinovaný steak z argentinského hovězího zadního s grilovanými houbami na slanině
- RUMPSTEAK AL PESTO - argentinské hovězí zadní s pestem
Na základě předložených nabývacích dokladů a informací na originální etiketě na obalech surovin inspektoři zjistili, že kontrolovaná osoba klamala zákazníka, neboť používala pro přípravu uvedených pokrmů maso původem z Uruguaye, Paraguaye a Brazílie, přestože deklarovala původ Argentina.
2) V provozovně Restaurace EL Barrio de Angel, provozovatele CMC leisure spol. s r.o., Lidická 284/42, Praha, provozovatel nabízel níže uvedené pokrmy:
- Steak z argentinského vysokého roštěnce s tukovým očkem s omáčkou chimichurri a vinmeládou z Cabernet Sauvignonu
- Steak z argentinského nízkého roštěnce s omáčkou chimichurri a vinmeládou z Cabernet Sauvignonu
- Steak z argentinské svíčkové
- Grilované argentinské hovězí plátky (svíčková, vysoký roštěnec, nízký roštěnec, flank steak) s pečenou bramborou a grilovanou chilli papričkou
Kontrolou nabývacích dokladů a informací na originálních obalech surovin inspektoři zjistili, že maso pro přípravu pokrmů bylo původem z Uruguaye.
Kontrolovaným osobám inspekce uložila opatření, aby v nabídce pokrmů pro spotřebitele nebyla uvedena zavádějící informace o použité potravině/surovině pro přípravu pokrmů a zahájí s nimi správní řízení o uložení pokuty.
Vzhledem k dosavadním výsledkům bude inspekce s kontrolami tohoto segmentu pokračovat i nadále s nesníženou intenzitou.
Tento článek je uzamčen
Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva