Roboti, 3D tiskárna a zábava v Moravskoslezské vědecké knihovně v Ostravě

13.09.2021 21:20 | Tisková zpráva

Moravskoslezská vědecká knihovna v Ostravě se i letos připojí k ostravskému projektu Dny Fajne rodiny, který upozorňuje na význam rodiny pro společnost. Program, který knihovna připravila pro rodiny s dětmi i všechny zájemce, odstartuje 15. září v 9:00 hodin v makerspace dílně v levém křídle Nové radnice.

Roboti, 3D tiskárna a zábava v Moravskoslezské vědecké knihovně v Ostravě
Foto: MSVK
Popisek: Moravskoslezská vědecká knihovna v Ostravě

Makerspace dílnu knihovna otevřela letos v květnu v rekonstruovaných prostorách bývalého oddělení speciálních fondů. Prostor se špičkovým vybavením nabízí zábavu a vzdělávání podle posledních trendů.

„Loni naše knihovna připravila na Dny Fajne rodiny deskohraní s roboty. Letos je naše nabídka ještě širší a jsme rádi, že naplno využijeme skvělý kreativní prostor makerpace dílny, o který je u veřejnosti stále větší zájem,“ říká Libuše Foberová, ředitelka Moravskoslezské vědecké knihovny v Ostravě.

Patnáctého září si v dílně zájemci mohou pod vedením lektorky Michaely Mrázové vyzkoušet například základy programování různých druhů výukových robotů a přesvědčit se, že to zvládne úplně každý, i když třeba ještě neumí ani číst.

„Vědecká knihovna se věnuje především informační a digitální gramotnosti a v nové dílně se zájemci mohou vzdělávat i v technické gramotnosti, která je důležitou dovedností pro 21. století. Návštěvníci si tu mohou v praxi vyzkoušet jednoduché programování a ovládání robotů Ozobot, Lego Boost nebo Sphero, 3D modelování nebo 3D tisk a konečný výrobek si pak odnést s sebou domů,“ vysvětlil Lukáš Curylo, náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje.

Akce potrvá až do 17:00 hodin a vstup je zdarma.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

MUDr. Raduan Nwelati byl položen dotaz

Odchod do důchod

Připouštíte, že je dost asociální, když chce vláda navyšovat věk odchodu věku do důchodu? Jelikož má vláda většinu, tak si to určitě prosadí, zajímá mě, zda to projde i přes senát? Tam má sice tato koalice také většinu, ale třeba je víc takových jako vy, co je proti? Nebo jste proti a přesto budete ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda navrhla přesunout odpovědnost za zajištění lékařských pohotovostí na zdravotní pojišťovny

10:17 Úřad vlády: Vláda navrhla přesunout odpovědnost za zajištění lékařských pohotovostí na zdravotní pojišťovny

Povinnost zajistit občanům základní síť lékařských pohotovostních služeb má přejít z krajských úřadů…