SZPI opět zjistila případ falšování u masné konzervy z Polska

26.07.2018 15:34 | Zprávy

Další případ falšování u masové konzervy polského původu zjistili inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce v distribuční síti společnosti Kaufland Česká republika v.o.s.

SZPI opět zjistila případ falšování u masné konzervy z Polska
Foto: SZPI
Popisek: SZPI

Jednalo se o potravinu KONZERVA S DRŮBEŽÍM MASEM, Sterilovaná konzerva, drůbeží šunka mletá, šarže 0182, označení data minimální trvanlivosti 240119, země původu: Polsko. Masný výrobek na etiketě deklaroval obsah kuřecího masa 59%, ve skutečnosti však konzerva obsahovala pouze 47,7% kuřecího masa, tedy o téměř 12% méně.

Vzorek byl odebrán v provozovně  Kaufland Česká republika v.o.s., Před Tratí 2/891, 73564 Havířov - Prostřední Suchá a výrobcem potraviny byla společnost Zaklady Miesne Werblinski Sp. z o.o. Debnialki Kaliskie 22 62-800 Kalisz, Polsko.

Inspekce kontrolované osobě nařídila stáhnout předmětnou potravinu ze všech svých provozoven a zahájí s ní správní řízení o uložení pokuty.

Vzhledem k opakovaným zjištěním falšování u tohoto druhu komodity bude inspekce i nadále pokračovat v kontrolách s nesníženou intenzitou.

Tento článek je uzamčen

Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Co tak najednou?

Proč jste z vlády, navíc tak narychlo vyhodil Bartoše? Tehdy jste tvrdil, že je to kvůli zpackané digitalizaci stavebního řízení. Nyní ji ale chválíte. Děkuji za vysvětlení.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

HZS: Jak minimalizovat riziko prolomení ledu a co dělat, když se pod námi prolomí

7:14 HZS: Jak minimalizovat riziko prolomení ledu a co dělat, když se pod námi prolomí

V zimních měsících si lidé oblíbili bruslení na zamrzlých rybnících či přehradách. Z pohledu hasičů …