Laboratorní analýza prokázala přítomnost picoxystrobinu v množství 0,084 miligramů na kilogram (mg/kg), což je osminásobek maximálního povoleného limitu. Uvedený mák nelze považovat za vhodný k lidské spotřebě a inspekce spotřebitelům doporučuje, aby jej nekonzumovali.
Potravina označená datem minimální trvanlivosti do 31. 5. 2017 a šarží L228620 pochází od výrobce Alika a.s. z Čelčic na Prostějovsku.
Kontrolované osobě inspekce nařídila, aby okamžité stáhla předmětnou šarži máku ze všech svých provozoven a zahájí s ní správní řízení o uložení pokuty.
Tento článek je uzamčen
Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva