Severočeské elektrárny Skupiny ČEZ mají za sebou devětadvacet exkurzí

01.08.2012 21:25 | Zprávy

Severní Čechy – Během prvního pololetí 2012 si prohlédlo veřejnosti přístupné hnědouhelné elektrárny Skupiny ČEZ na severu Čech přesně 500 osob.

Severočeské elektrárny Skupiny ČEZ mají za sebou devětadvacet exkurzí
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Do Elektrárny Prunéřov II se vydalo 240 a do Elektrárny Počerady 260 návštěvníků, což obnášelo dohromady 29 exkurzí do provozu. Virtuální prohlídku nového zdroje a dalších zajímavostí z oblasti energetiky v Informačním centru Ledvice během uplynulého půlroku absolvovalo 1 429 zájemců.

„V prvním pololetí letošního roku nás hojně navštěvovali účastníci kurzů, které pomáhají zařadit nezaměstnané do pracovního procesu. Jednalo se o mladistvé a tělesně postižené spoluobčany, případně dlouhodobě nezaměstnané. Z celkového počtu šestnácti exkurzí jich bylo šest,“říká Marie Šlajchová, asistentka ředitele Elektráren Počerady a Ledvice. Jak dodala, již po osmnácté zavítali do elektrárny na čtyřdenní praxi studenti z ČVUT Praha, mezi další pravidelné návštěvníky patřili i studenti z přírodovědné fakulty Univerzity Karlovy v Praze.

„Další exkurze si objednaly Soukromá obchodní akademie v Žatci, Gymnázium v Lovosicích a Masarykova univerzita v Brně. Ozvaly se ovšem i soukromé osoby, například jeden chalupář z Prahy, který tráví volný čas v jedné z nedalekých obcí, tak v rámci programu pro své hosty připravil i návštěvu elektrárny. Další skupina zájemců o prohlídku přijela až z Příbrami,“ poznamenala ještě Marie Šlajchová s tím, že nejvzdálenější návštěvníci pocházeli z Polska.

Během šesti měsíců letošního roku si „prunéřovskou dvojku“ prohlédlo 240 osob. „Exkurzí jsme měli třináct. Elektrárenský provoz navštívili žáci ze základních škol v Kadani a Karlových Varů. Ze středních škol k nám zavítali studenti ze SPŠ Rakovník a Ostrov, dále z Gymnázia – přírodní škola Praha. Rovněž přijeli studenti z fakulty životního prostředí UJEP v Ústí nad Labem a z ČVUT Praha,“ říká Iva Schrotzová, asistentka ředitele Elektráren Tušimice a Prunéřov.

Třídenní dostaveníčko si také v Elektrárně Prunéřov II na pozvání Skupiny ČEZ dalo devětadvacet studentů z devíti středních škol v České republice, aby zde za dohledu svých pedagogů a hostitelů složili v dubnu takzvanou energetickou maturitu. Provoz elektrárny si tak z bezprostřední blízkosti prohlédli vybraní studenti ze středních škol v Chomutově, Ústí nad Labem, Děčíně, Liberci, Plzni, Kladně, Chrudimi, Praze a západočeském Ostrově. „Nejvzdálenějšími tuzemskými účastníky byli ovšem zaměstnanci jedné olomoucké firmy a z těch zahraničních patnáctičlenná skupina z Norska,“ uzavřela Iva Schrotzová.

Ota Schnepp, mluvčí Skupiny ČEZ pro severní Čechy

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Petr Liška byl položen dotaz

Co myslíte tím tlakem pražských úřadů?

Píšete zde taky, že jste otevřený kritice, tak schválně, jsem zvědavý, co mi odpovíte. Netvrdím, že tato vláda, za kterou kopete dělá úplně vše špatně, ale kdyby si vedla dobře, jak vysvětlíte, že se většině lidí napříč regiony vede hůř a hůř, že se pro většinu z nás životní podmínky stále zhoršují?...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Budoucnost železnice v kraji představuje výstava na hradeckém nádraží

7:31 Královéhradecký kraj: Budoucnost železnice v kraji představuje výstava na hradeckém nádraží

Až do konce září je na hlavním nádraží v Hradci Králové k vidění výstava, která návštěvníkům předsta…