Společnost ČEZ Distribuce se zapojila do cvičení SAFEGUARD Opočínek 2024

24.06.2024 10:01 | Tisková zpráva

V rámci cvičení SAFEGUARD Opočínek 2024 prověřovali vojáci pěší roty Aktivní zálohy KVV Pardubice svou připravenost k plnění úkolů obrany, ochrany a strážního zajištění rozvodny Opočínek společností ČEZ Distribuce a ČEPS. Cvičení v okolí objektu probíhalo ve dnech 19. a 20. června.

Společnost ČEZ Distribuce se zapojila do cvičení SAFEGUARD Opočínek 2024
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Cvičení jednotek Aktivní zálohy Armády ČR s názvem SAFEGUARD Opočínek 2024 zorganizovalo Krajské vojenské velitelství (KVV) Pardubice ve spolupráci se společnostmi ČEZ Distribuce.a ČEPS. Cílem bylo prověření úrovně připravenosti pěší roty Aktivní zálohy a štábu KVV Pardubice k plnění úkolů zajišťování teritoriální ochrany a obrany při střežení rozvodny Opočínek a součinnosti armádní složky s provozovateli objektu.

Na místě proběhlo plnění operačního úkolu ochrany a obrany objektu a činnost na statickém kontrolně propouštěcím místě – kontrola vjíždějících vozidel a osob vstupujících do objektu včetně nácviku reakcí na mimořádné situace.

„Jsme součástí kritické infrastruktury státu a naším hlavním cílem je zajistit spolehlivé dodávky elektřiny našim zákazníkům. Každé takovéto cvičení prověřuje nejen interní systémy, ale i spolupráci mezi všemi zainteresovanými subjekty. Je zároveň skvělou prevencí, jak zabezpečit základní životní potřeby obyvatelstva i zdraví osob,” uvedl bezpečnostní ředitel ČEZ Distribuce Radomír Valica.

„Na součinnostních cvičeních s Armádou ČR, mezi něž SAFEGUARD Opočínek 2024 patří, se ČEPS podílí dlouhodobě. Jsem moc rád, že se i tentokrát ukázala naše výborná spolupráce a připravenost, která je zásadní pro bezpečnost a spolehlivost provozu elektroenergetické přenosové soustavy,“ řekl bezpečnostní ředitel ČEPS Martin Bílek.

„Vojenská cvičení SAFEGUARD na reálných objektech kritické infrastruktury jsou optimální formou přípravy jednotky Aktivní zálohy na plnění úkolů v krizových stavech. V tomto směru jsou společnosti ČEPS a ČEZ Distribuce klíčovými partnery Teritoriálních sil, do jejichž struktury patří krajská vojenská velitelství s pěšími rotami Aktivní zálohy. Díky přístupu a podpoře ze strany uvedených společností vytváříme podmínky pro kvalitní přípravu a výcvik Aktivní zálohy,“ dodal ředitel KVV Pardubice plukovník Petr Holý.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

Co se změnilo?

Ještě nedávno ANO tvrdilo, jak je pro ČR největší hrozbou tato vláda a pokud vím, ani jste nepodpořili usnesení, že je pro nás největší hrozbou Rusko, což bezpochyby je, ale nyní si s vládou notujete a mě zajímá, jak to, že jste takto změnili rétoriku? A druhá věc, opravdu myslíte, že když jsme v NA...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: V květnu byla očištěná míra nezaměstnanosti 2,7 %

16:08 Český statistický úřad: V květnu byla očištěná míra nezaměstnanosti 2,7 %

Míry zaměstnanosti, nezaměstnanosti a ekonomické aktivity – květen 2024