Správa KRNAP má nové slavnostní uniformy

01.11.2022 22:11 | Tisková zpráva

Po letech, kdy pracovníky Správy KRNAP sjednocoval pouze pracovní terénní stejnokroj, má nyní naše organizace nové slavnostní uniformy.

Správa KRNAP má nové slavnostní uniformy
Foto: KRNAP
Popisek: KRNAP

„Při návrhu slavnostních uniforem jsme se snažili vyjít z tradic našeho regionu a při respektu k nim je nechat rezonovat v novodobém stejnokroji,“ říká ředitel Správy KRNAP Robin Böhnisch. 

Anketa

Co vy a kandidatura Andreje Babiše?

hlasovalo: 27188 lidí
V minulosti užívala Správa KRNAP nejrůznější lesnické uniformy v klasické zelené barevnosti. „Jsme instituce, jejímž úkolem je ochrana přírody, krajiny a také paměti Krkonoš, cíleně jsme se proto snažili oprostit od dřívějšího lesnicko-mysliveckého schématu a navrhnout oblek, který bude pohodlný a reprezentativní nejenom pro lesníky,“ doplnil Böhnisch.

Pracovníci Správy KRNAP nyní na oficiální jednání mohou používat jednořadý oblek ve dvou provedeních – se šedým nebo zeleným sakem. Kalhoty, resp. sukně jsou pouze zelené. Stojáček saka i vesty je ozdoben jedinečnou výšivkou stylizovaného květu hořce tolitovitého v barevnosti odkazující na současné logo KRNAP. Netradičním detailem jsou také dřevěné knoflíky, přičemž druhý ze shora nese vygravírované označení Krkonošský národní park.

O výrobu obleků se postaralo Oděvní družstvo Vývoj z Třešti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

16:13 Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

V sobotu 27. dubna vyjely vybrané turistické autobusové a vlakové linky Veřejné dopravy Královéhrade…