Správa NP Šumava vypsala výběrové řízení na práce v lesích na další období

10.10.2024 22:03 | Tisková zpráva

Správa Národního parku Šumava vypsala nadlimitní veřejnou zakázku pro firmy a živnostníky, kteří mají zájem o práci v lesích ve správě národního parku. Primárně se jedná o zajištění těžeb, hlavně v zónách soustředěné péče a v menší míře také o sadební práce.

Správa NP Šumava vypsala výběrové řízení na práce v lesích na další období
Foto: NP a CHKO Šumava
Popisek: NP a CHKO Šumava

Veřejné zakázky na práce v lese bude Správa vyhlašovat, stejně jako v předchozích letech v podobě jednotlivých veřejných zakázek tzv. minitendrů.

„Toto zadávací řízení však přináší zásadní změnu. Místo rámcové dohody začínáme využívat k výběru dodavatelů pro práce v lese dynamický nákupní systém tzv. DNS. Oproti předchozí praxi je hlavní rozdíl v tom, že do základní množiny dodavatelů, kteří se teď přihlásí, bude možné průběžně zařazovat dodavatele nové. To u rámcových dohod nešlo,“ vysvětluje náměstek ředitele Správy NP Šumava Jan Kozel.

Anketa

Jakou měsíční apanáž by měla dostávat manželka prezidenta České republiky?

97%
0%
hlasovalo: 9199 lidí

„Je to výhodnější pro obě strany. Když bude mít nový dodavatel zájem nabídnout své služby na Šumavě, nemusí čekat třeba dva roky na další rámcovou dohodu. Pokud splní základní podmínky, zařadíme ho mezi registrované firmy a živnostníky a může se zapojit do soutěže o jednotlivé zakázky v rámci systému minitendrů,“ doplňuje Jan Kozel.

Správa NP Šumava i pro další období počítá s pracemi související s aktivní péčí o les v zásahových částech národního parku podobně jako v minulých letech. Důraz bude kladen na zpracování nahodilých těžeb a přestavby lesních porostů.

„První minitendry pro firmy registrované v rámci nadlimitní veřejné zakázky budeme vyhlašovat na počátku nového roku 2025, je však velmi důležité, aby firmy a živnostníci požádali o zařazení do DNS už nyní,“ upozorňuje mluvčí Národního parku Šumava Jan Dvořák.

Žádostí o účast k zveřejněné nadlimitní veřejné zakázce „DNS_Péče o lesní ekosystémy na území NP a CHKO Šumava“ je možné podávat do 31. října 2024 v 10 hodin. Přesto ale zůstane systém otevřený i po uplynutí této lhůty a zájemci mohou podat žádost o účast a být do DNS zařazeni. Další informace k nadlimitní veřejné zakázce jsou k dispozici na profilu zadavatele ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Nálepkování + Ukrajina

To jste si všiml až teď, že vláda nálepkuje a uráží všechny, kdo se vysloví proti její politice a dělá vše, aby potlačila možnost, aby lidé mohli vyjádřit své názory, které se vládě nehodí a nelíbí? A k té Ukrajině. Upřímně je mi ji líto. Tak dlouho bojuje, spousta lidí zemřelo a výsledek je, že by ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Správa NP Šumava vypsala výběrové řízení na práce v lesích na další období

22:03 Správa NP Šumava vypsala výběrové řízení na práce v lesích na další období

Správa Národního parku Šumava vypsala nadlimitní veřejnou zakázku pro firmy a živnostníky, kteří maj…