Toho by mělo být dosaženo v rámci praktické spolupráce, a to jak preventivní, tak následné po naskladnění. SZPI bude SSHR mimo jiné informovat o vhodných preventivních opatřeních, kterými by bylo možné předejít možným škodám na skladovaných potravinových rezervách. Daného cíle by dále mělo být dosaženo i prostřednictvím vzájemné podpory a poskytování informací, odborných konzultací a odborných vyjádření.
„Chceme mít jistotu, že potraviny ve státních rezervách splňují všechny hygienické normy a jsou zcela v pořádku. Velmi si cením budoucí spolupráce Správy a Státní zemědělské a potravinářské inspekce, aby bylo v případě krize zaručeno zdraví našich občanů.“, dodal ke vzájemné spolupráci předseda SSHR, Ing. Pavel Švagr, CSc.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva