Státní fond podpory investic spustil příjem žádostí do programu Dostupné nájemní bydlení

03.10.2024 7:31 | Tisková zpráva

Státní fond podpory investic (SFPI) spustil příjem žádostí do programu Dostupné nájemní bydlení. Obce, ale i další veřejní investoři, mohou požádat o finanční prostředky na vybudování dostupného nájemního bydlení. Připraveno je pro ně celkem 7 miliard Kč.

Státní fond podpory investic spustil příjem žádostí do programu Dostupné nájemní bydlení
Foto: SFPI
Popisek: Státní fond podpory investic

Žadatelé mohou získat podporu ve formě kombinace dotace a úvěru až do 90 % způsobilých výdajů. Maximální částka, kterou Fond může jednomu žadateli přispět, je 250 mil. Kč. O finanční podporu na výstavbu mohou žádat všechny právnické osoby včetně územních samosprávných celků, ale pokud půjde o koupi, tak tato možnost se týká pouze obcí, církví, neziskových organizací.

Cílem nového programu je podpořit vznik dostupného nájemního bydlení a postupně obnovit bytový fond ve vlastnictví obcí a dalších právnických osob. Jde o systémové řešení,“ říká ředitel Státního fondu podpory investic Daniel Ryšávka. „Vysoké náklady na bydlení se bohužel dotýkají valné většiny z nás, proto jsou podmínky programu nastaveny tak, aby je splnilo 80 % lidí v České republice, kteří nedisponují vlastním bydlením,“ dodává Ryšávka.

S přípravou na realizaci projektů potenciálním zájemcům pomůže i osm nově zřízených Regionálních center SFPI, která zajišťují podporu starostům a starostkám v regionech. Centra navíc spolupracují s širokou sítí externích specialistů. SFPI tak bude pro starostky a starosty také v programu Dostupné nájemní bydlení spolehlivým průvodcem a partnerem.

Podrobné informace o programu naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

zdražování dálniček

Pane Kolovratníku, ANO se ohrazuje téměř proti všemu, co dělá vláda. Zajímalo by mě ale, co si upřímně myslíte o zdražení dálničních známek, a jestli by se zdražovali i kdybyste byli v příští vládě? Podle této vlády se totiž mají zdražovat každý rok, ale to přeci ještě neznamená, že vy toto pravidel...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

HK ČR: Firmám vadí náročná administrativa při získávání zahraničních pracovníků

10:22 HK ČR: Firmám vadí náročná administrativa při získávání zahraničních pracovníků

Průzkum Komora uskutečnila v létě mezi svými členy a dalšími firmami zapojenými do Programu kvalifik…