Celkem se bude prodávat ve více než 150 podnicích na jihozápadě Čech, také v Praze, středních Čechách, na Brněnsku, ale i v několika restauracích v Maďarsku a na Slovensku, a to až do vyprodání zásob.
„Velikonoční zelený speciál má dominantní hořkou chuť a obsah alkoholu 4,8 procenta,“ uvádí sládek Pivovaru Strakonice 1649 Vlastimil Matej.
Novinkou pro letošní rok je balení v zálohovaných lahvích, které je možné například koupit v tradičním dárkovém balení.
Pro jeho vaření byl použit moravský slad z humnové sladovny a upravený žatecký chmel. Základem zelené báze, která se do piva přidává před jeho zfiltrováním, je bylina - kopřiva dvoudomá, díky níž má Velikonoční zelený speciál svěží zelenou barvu a současně si zachovává svoji původní chuť.
Tento článek je uzamčen
Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva