Jeden rok je v samém centru Lipna nad Vltavou otevřena cukrárna Povidloň a stává se jedním z nejnavštěvovanějších míst celého Lipenska. Zdejší šéfcukrář Michal Mandys vyměnil loni v květnu Prahu za jihočeské moře a své rozhodnutí si 24letý odborník, který předtím pracoval ve vyhlášené pražské cukrárně Lukáše Skály, nemůže vynachválit.
„Určitě si nemůžeme stěžovat. Spokojení zákazníci se nám vrací, což je v dnešní době, kdy je situace v gastronomii celkem nejistá, velmi důležité,“ uvádí Michal, který loni 1. července vyměnil ruch velkoměsta za klid a příjemné klima jižních Čech. A tady svým fortelem dělá radost tisícovkám turistů, kteří sem chodí na jeho sladká umělecká díla. „Naše stálá nabídka obsahuje hlavně tradiční české zákusky – od laskonky přes koňakovou špičku po větrník. Denně také pečeme čerstvé koláče, připravujeme osm druhů naší zmrzliny i domácí nanuky, které jsou k zakoupení v kempu Modřín a v Království lesa,“ uvádí.
Aktuálně mu dělá radost jeho nejnovější cukrovinka, kterou designoval k 10. narozeninám Stezky korunami stromů. Zájem o originální šišku ho velice překvapil, stal se z ní jeden z nejprodávanějších zákusků. „Pro Stezku jsme chtěli vymyslet něco tematického, takže jsme zvolili podobu šišky. Uvnitř je vanilkový mousse, lískooříškový krém a celá je máčená v mléčné čokoládě. Zákazníci si jí moc chválí,“ popisuje.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva