Připraveny jsou přednášky, prezentace výzkumných ústavů ze zemědělského resortu, filmové projekce či kurz vaření. To vše s ústředním mottem „100 let české zemědělské vědy a techniky“. Nedílnou součástí je mezinárodní agrárně-historická konference Agrarian History Conference Prague 2018.
Výzkumné ústavy, jejichž zřizovatelem je Ministerstvo zemědělství, poutavým způsobem přiblíží zemědělskou vědu a výzkum, včetně jejich předních osobností za posledních 100 let. Pro návštěvníky budou připraveny interaktivní prezentace, přednášky, experimenty, soutěže pro děti, ochutnávky gastronomických specialit a mnoho dalšího. Pro zájemce o novinky v české gastronomii je připraven kurz Moderní česká kuchyně inspirovaný klasickými českými recepty upravenými tak, aby odpovídaly současným gastronomickým trendům. Účastníci si připraví například dekonstruovaný štrůdl.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva