„Bavili jsme se o státní politice v oblasti zemědělství, boji českých europoslanců proti dvojí kvalitě potravin v EU či změnách kvality a rozmanitosti krajiny kolem nás. Důležitým tématem byla také role a odpovědnost univerzit ve společnosti a zapojení se do pomoci s řešením problémů v zemědělství. Jejich role je nezastupitelná, a to v oblasti vývoje nových technologií, inovací a aplikaci chytrých řešení.
Kvalita potravin je mimořádně aktuální téma. To, co jíme, má zcela zásadní vliv na naše zdraví a kvalitu života. Je potřeba zvýšit mezi lidmi osvětu a věnovat se vzdělávání o tom, jak silně potraviny náš život ovlivňují. Přál bych si, aby při našem výběru potravin vítězila kvalita, nikoli jen cena, cena, cena. A aby se na český trh dostávaly především kvalitní české výrobky,“ uvedl prof. Tomáš Zima rektor Univerzity Karlovy.
Panelové diskuse se v Českých Budějovicích společně s rektorem UK prof. Tomášem Zimou účastnili MUDr. Olga Sehnalová, MBA, poslankyně Evropského parlamentu, prof. Ing. Pavel Kozák, Ph.D., děkan Fakulty rybářství a ochrany vod Jihočeské univerzity, Ing. Jindřich Fialka ze sekce zemědělství a potravinářství Ministerstva zemědělství ČR, Ing. Miroslav Koberna, CSc., ředitel pro programování a strategii Potravinářské komory ČR, Ing. Václav Jungwirth, předseda Českého svazu chovatelů masného skotu a RNDr. Radim Perlín, Ph.D., vedoucí výzkumného centra RURAL Přírodovědecké fakulty UK.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva