Ministři a ministryně tak mohli za uplynulý půlrok ochutnat jídlo již z šesti krajů, a to z kraje Jihočeského, Jihomoravského, Moravskoslezského, Olomouckého, Zlínského a Vysočiny. Na dnešní, jednání vlády byly pro členy vlády připraveny potraviny z Pardubického kraje.
„Čeští potravináři, zemědělci a farmáři produkují potraviny špičkové kvality i chuti a Úřad vlády se je rozhodl touto symbolickou cestou podpořit. Proto jsme před sedmi měsíci zahájili pravidelné zařazování regionálních specialit na jednání vlády. Jsem rád, že se nám daří touto formou podpořit české výrobce a nejen prezentovat výtečné české jídlo, ale rovněž ukázat gastronomická specifika jednotlivých krajů,“ uvedl vedoucí Úřadu vlády Pavel Dvořák.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva